IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отвориха завещанието на Матю Пери – при кого остава милионното му наследство

12 март 2024 10 50

Актьорът получаваше значително заплащане от „Приятели“, дори след финала на сериала

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Повече от четири месеца след смъртта на Матю Пери, завещанието му бе отворено и се разкриха нови детайли около наследството му

Според съдебните документи, цитирани от списание People, завещанието посочва, че повечето от вещите на покойния актьор ще бъдат предоставени на тръст с легендарна холивудска връзка. Документът, който Пери създава през 2009 година, отбелязва, че той иска да остави вещите си в Alvy Singer Living Trust, който изглежда е кръстен на героя на Уди Алън в „Ани Хол“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Бащата Джон Пери и майката Сузан Морисън са посочени като управници на тръста. Полусестрите на Пери – Кейтлин Морисън и Рейчъл Дън – също имат право да управляват наследството на актьора. В документа се посочва, че ако Матю е имал деца, те няма да имат достъп до притежанията му. Все пак актьорът така и не става баща. 

Документът също така показва, че Пери е имал над 1 милион долара лично имущество, когато е починал, което е в допълнение към това, което неговите изпълнители на наследството – Лиза Фъргюсън и Робин Рузан – вече са вложили в тръста. Рузан, която е бивша съпруга на Майк Майърс, беше изпълнителен продуцент на шоуто Celebrity Liar, в което Пери се появи през 2010 година. 

Матю Пери почина в събота, 28 октомври 2023 година в дома си в Лос Анджелис. Той беше на 54 години. Говорител на пожарната в Ел Ей каза по това време, че екипът му се отзовал на обаждане в 16:07 часа, което било за „спешна медицинска помощ“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Малко по-късно стана ясно, че смъртта на Пери е била причинена от остри ефекти на кетамин. Удавяне, коронарна артериална болест и ефектите на бупренорфин – лекарство, използвано за лечение на разстройство, свързано с употребата на опиоиди – също бяха посочени като фактори, допринесли за смъртта. Аутопсията все пак заключава, че фаталният край е настъпил случайно и не е бил причинен умишлено от Пери. 

Докладът на патоанатома също така посочва, че Матю, който според съобщенията е бил чист в продължение на 19 месеца, е бил на терапия с инфузия на кетамин, като последното му лечение е проведено само седмица и половина преди смъртта му. Съдебният лекар обаче отбелязва, че кетаминът в организма не може да бъде от тази инфузионна терапия, тъй като животът на лекарството е 3-4 часа или по-малко. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

Преди смъртта си Пери говореше откровено за борбата си със зависимостите. В мемоара си от 2022 година, „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“, той сподели историята на своето изтрезняване и спасяване от смъртта. 

„Исках да споделя всичко това, когато вече съм в безопасност от тъмната страна. Трябваше да изчакам, докато съм напълно трезвен и далеч от болестта на алкохолизма и зависимостта, за да напиша всичко това. Сигурен съм, че това ще помогне на много хора“, пише Пери в книгата си. 

След смъртта на Матю Пери – основаха фондация за зависими на негово име

Погребаха Матю Пери в тесен кръг, звездите от „Приятели“ на церемонията

Почина звездата от „Приятели“ Матю Пери

Матю беше най-известен с ролята си на Чандлър Бинг в сериала „Приятели“. През годините той винаги говореше с благодарност и уважение за ролята, която му носи милиони фенове по целия свят, както и също толкова долари в банковата сметка. Актьорът също така описа колегите си Дженифър Анистън, Мат Лебланк, Дейвид Шуимър, Лиса Кудроу и Кортни Кокс като своето семейство. Той пише в книгата си, че именно те му помагат да започне лечение, с което спасява живота си от зависимостта и алкохола през 90-те години. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

„Сериалът промени живота ми във всеки един аспект. Получих ролята, когато бях на 24 години, а финалът беше, когато вече бях на 34. Това оформи живота ми. И беше най-доброто време, в което съм живял“, казва Пери приживе.

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

КоментариКоментари