IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Златната Никол Кидман беше увековечена в Холивуд със специална награда

1 май 2024 15 00

Актрисата получи подкрепа от цялото си семейство и най-близките си колеги

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Че Никол Кидман е едно от съкровищата на Холивуд е ясно още от началото на кариерата ѝ. Актрисата с нестандартна височина и загадъчна усмивка, приличаща на тази на Мона Лиза, успява да впечатли зрители и критици, въпреки австралийския си акцент. Тя толкова добре се превъплъщава в ролите си, че понякога дори може да забравите, че корените ѝ са в островната държава.

Сега Никол Кидман получи това, което истински заслужава – признателност от Холивуд със специална награда за цялостно творчество. Десетилетия след началото на кариерата ѝ, няколко награди по-късно и десетки филмови и телевизионни хитове зад гърба ѝ, актрисата стъпи на червения килим пред Долби Тиатър за своята собствена оскарова вечер. Тази година Кидман се превърна в получател на престижната награда за цялостно творчество на Американския филмов институт.

Никол Кидман

Снимка: Getty Images

46-годишната носителка на „Оскар“ излезе пред фотографите в напълно подходяща за събитието рокля. Дизайнът на Balenciaga бе в бляскаво злато, подхождащ на златната кариера на Кидман. Въпреки че е от есенната колекция за 2024 година, роклята напомни за блясъка от Стария Холивуд, когато киното наистина беше изкуство, а не сцена за политически изявления. Вталеният дизайн беше бродиран със златни пайети и включваше дълъг шлейф. Кидман комбинира външния вид с черни обувки, също от Balenciaga.

Дългата ѝ ягодоворуса коса беше оформена настрани с разпуснати вълни, рамкиращи лицето й. Тя избра елегантен грим, включващ нежно опушено око, розов руж и нежно розови устни.

Кидман бе придружена от цялото си семейство, включително съпруга си Кийт Ърбан и дъщерите им Съндей и Фейт, за които това бе дебют на червения килим.

Никол Кидман,

Снимка: Getty Images

Преди да получи наградата си актрисата сподели видео от миналото, показвайки първата си роля, която изпълнява едва на 14 години. Филмът е Blush Christmas, а Кидман играе Хелън през далечната 1983 година.

„Това 14-годишно момиче нямаше как да предположи всичките талантливи хора, с които ще работи и всичките различни герои, които ще изиграе. Толкова съм развълнувана да празнувам с моите приятели и колеги в събота на галата на Американския филмов институт“, написа Никол в социалните мрежи.

Говорейки за известни приятели, актрисата може да се похвали с доста такива. Част от тях присъстваха на специалното събитие в нейна чест, като дори се организира мини събиране на актьорите от „Големите малки лъжи“. Сериалът, който се сдоби с множество награди „Еми“, е продуциран от Кидман и Рийз Уидърспун, които също така играят две от главните роли. Във втория сезон се появява и Мерил Стрийп, която също бе сред гостите на галата. Наоми Уотс, Морган Фрийман и много други аплодираха Кидман в събота.

Рийз Уидърспун, която е дългогодишна приятелка на Кидман, се издокара за червения килим. Тя носеше черна рокля с дълбоко деколте и висока цепка, позволяваща да видим черните ѝ сандали на ток. Актрисата допълни визията със златни гривни и стилни обеци с перли и зелени камъни. Гримът ѝ бе доста естествен, включващ червило в нюд цвят и лек розов руж. Русата ѝ коса беше разделена на две равни части и прибрана зад ушите.

Никол Кидман,

Снимка: Getty Images

В речта си преди връчването на наградата на Кидман, Уидърспун изрази своята любов и възхищение.

„Обичам те толкова много. Преди да те срещна, бях твоят най-голям фен, така че това е доста забавна вечер“, каза Рийз. Тя определи приятелката си като „много талантлива, прекрасна, изискана и елегантна“.

Невероятна: 56-годишната Никол Кидман привлече вниманието с разголена рокля

Радост или тъга – какво е чувствала Никол Кидман при спечелването на „Оскар“ след развода с Том Круз

Никол Кидман потвърди, че ще има трети сезон на „Големите малки лъжи“

Актрисата продължи и заяви, че работата на Кидман може да впечатли абсолютно всеки, който седи отстрани и я наблюдава. Въпреки че двете се познават и работят заедно от дълго време, Уидърспун признава, че понякога все още се възхищава на Кидман и не може да повярва, че седи до нея.

В речта си Уидърспун говори и за идеята ѝ с Кидман да адаптират романа на Лиан Мориарти „Големите малки лъжи“ за телевизионния ефир. Тя заяви, че вместо двете да се борят за правата върху книгата, те решили да обединят сили и да създадат общ проект, защото вярвали, че има много повече сила в две жени, отколкото само в една. „И затова тази вечер съм тук, сестро/ И искам да ти благодаря за това, че си ми приятелка и най-добрата колежка“, завърши Рийз.

През ноември 2023 година стана ясно, че третият сезон на „Големите малки лъжи“ се подготвя, но не се знае точно кога ще излезе на екран. В актьорския състав попадат още Зоуи Кравиц, Лора Дърн и Шейлийн Удли. Всички те са изразили интерес да се завърнат в респективните си роли.

Ето кои други звезди присъстваха на звездната вечер на Никол Кидман:  

За още новини от света на звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари