IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Световно турне или Met Gala – кое ще избере Тейлър Суифт

30 април 2024 14 50

Ще присъства ли изпълнителката на най-важното модно събитие

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Следващия понеделник, 6 май, в Ню Йорк ще се проведе най-голямото и значимо модно събитие. На стълбите пред музея „Метрополитън“ ще се съберат звезди от всички области на развлечението, за да отпразнуват една специална вечер, организирана от Ана Уинтур и нейния Vogue. Точно така, говорим за така чакания и интригуващ бал, наречен Met Gala.

Поканите са ексклузивни и получаването им е истинска чест за звездите. Рядко се случва някой да пропусне събитието, но тази година Тейлър Суифт смята да бъде този някой. Според множество медии отвъд океана, изпълнителката поставя феновете си на първо място, като избира да не отменя датите за европейското си турне в името на една бляскава вечер.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Въпреки множеството твърдения, че Тейлър тази година ще присъства и най-вероятно може да бъде придружена от приятеля си Травис Келси, съвсем наскоро стана ясно, че тя няма да променя графика си. Изпълнителката, която на 19 април пусна новия си албум, The Tortured Poets Department, който бързо счупи няколко рекорда в музиката, ще отсъства от модното събитие на годината. Вместо това тя ще се фокусира върху репетициите и подготовката за европейската част от световното си турне Eras. Първата дата е 9 май в Париж, след което Суифт започва обиколка из цяла Европа през пролетта и лятото.

Имайки предвид, че Met Gala се провежда всеки първи понеделник от май, тази година балът се пада на 6 май. Датата е доста близо до подновяването на турнето на Тейлър, което прави и невъзможно присъствието ѝ в Ню Йорк.

До този момент изпълнителката е присъствала шест пъти на звездния бал, като последният път беше през 2016 година. От своя страна, Травис Келси никога не е стъпвал на червения килим и това щеше да бъде неговият дебют. Той обаче ще трябва да изчака до следващата година, ако със Суифт са все още заедно.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Taylor Swift (@taylorswift)

Носителката на „Грами“ има доста успешен старт на новата година. Освен че се носи на крилете на любовта и турнето ѝ е Eras е разпродадено във всеки един град, албумът ѝ The Tortured Poets Department превзе музикалните класации. Той се изкачи до номер едно в Billboard, стана най-слушания в Spotify с 1 млрд. за седмица и най-слушания албум в Apple Music за ден.

Докато Тейлър няма да се докосне до звездния блясък в Ню Йорк тази година, той определено ще бъде наличен за много други присъстващи.

Тазгодишната тема на Met Gala е „Спящи красавици: Пробуждането на модата“. Едноименната изложба ще включва около 250 артикула, включително 15 значими парчета като бална рокля от копринен сатен на Charles Frederick Worth от 1877 година. Изложените асортименти ще обхващат над 400 години история. „Това е голяма ода за природата и емоционалната поетика на модата“, казват Андрю Болтън и Уенди Ю, куратори в Института за костюми.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Очаквано дрескодът е на тема „Градината на времето“ и е вдъхновен от едноименния роман на Джеймс Балард от 1962 година. Историята проследява граф и графиня, живеещи в своята утопия за свободно време, изкуство и красота. От Vogue прогнозират, че звездните гости ще се появят в ансамбли, отдаващи почит на цветята, музиката и времето. 

Тазгодишните домакини са Зендая, Дженифър Лопес, Крис Хемсуърт и Bad Bunny. Въпреки че Met Gala е само след седмица, повечето от тях все още не са избрали окончателните си тоалети.

Зендая, която допреди дни беше заета с промоционалното турне на филма си Challengers, наскоро каза пред Vanity Fair, че все още не знае какво ще облече, но има няколко идеи.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Междувременно, Дженифър Лопес все още се чуди измежду няколко тоалета. „Имам няколко различни скици. Все още решавам. Аз съм от онези хора, които избират в последния момент. Харесвам нещо и това ми е основата, от която изграждаме нещо уникално и неповторимо“, казва изпълнителката пред Vogue.

Met Gala 2024 ще се проведе на 6 май в Ню Йорк. 

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари