IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари е във Великобритания без Меган Маркъл и децата

9 май 2024 14 40

Той няма да се види и с баща си

Снимка: БГНЕС

В сряда принц Хари направи една от редките си появи пред обществеността във Великобритания, когато присъства на благодарствена служба по случай 10-ата годишнина на игрите „Инвиктус“, като вниманието бе насочено към обтегнатите му отношения с кралското семейство.

39-годишният Хари, по-малкият син на крал Чарлз, който сега живее в Калифорния с американската си съпруга Меган и двете им деца, се отчужди от останалите кралски особи, след като критикува тях и самата институция в последните си мемоари, интервюта и телевизионни документални филми.

Въпреки че той направи летящо посещение при Чарлз за бърза среща, след като Бъкингамският дворец разкри, че 75-годишният крал е диагностициран с рак през февруари, баща и син няма да се срещнат при последното му пътуване.

„За съжаление това няма да е възможно поради натоварената програма на Негово Величество“, заяви говорител на Хари, херцог на Съсекс. „Херцогът, разбира се, проявява разбиране към дневника на баща си с ангажименти и различни други приоритети и се надява скоро да го види.“

Докато Хари беше в лондонската катедрала „Сейнт Пол“ за службата на игрите „Инвиктус“, кралят беше домакин на ежегодното градинско парти в Бъкингамския дворец, придружен от други висши кралски особи. Монархът също така трябваше да изпълни ангажимент във военна тренировъчна база в четвъртък.

Това означаваше, че Хари е единствената кралска фигура в църквата „Сейнт Пол“ за събирането в чест на международното спортно събитие, което той основа през 2014 г. за военнослужещи, ранени в бой.

Хари, който пристигна сам, усмихвайки се и махайки на тълпата отвън, изнесе рецитал, а актьорът Дамиан Люис прочете стихотворение пред събралите се, сред които имаше ветерани и ранени военнослужещи.

Кадри от службата показаха как Хари поздравява гостите в катедралата, а след това се ръкува и разговаря за кратко с някои от ликуващите доброжелатели отвън, преди да си тръгне.

След като напусне Великобритания, Хари ще се присъедини към съпругата си Меган, която не дойде с него в Лондон, за посещение в Нигерия.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари