IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крал Чарлз е домакин на първото за годината градинско парти в двореца

9 май 2024 10 50

Принц Хари също е във Великобритания, но няма да се видят

Снимка: БГНЕС

Градинските партита в Бъкингамския дворец се завърнаха – и крал Чарлз се появи изненадващо, като домакин на първото събитие за сезона.

Чарлз и кралица Камила отвориха вратите на историческата резиденция в Лондон за хиляди гости в сряда за първото градинско парти през 2024 г., продължавайки дългогодишната традиция. Градинските партита се провеждат от 60-те години на XIX в. насам като начин монархът да отличи членове на общността за тяхната обществена дейност. Принцеса Ан и херцогът и херцогинята на Глостър също присъстваха.

Градинското парти съвпадна с участието на принц Хари в юбилейната служба по случай игрите „Инвиктус“ в катедралата „Сейнт Пол“ в Лондон. По-рано тази седмица стана ясно, че Хари няма да може да се срещне с баща си Чарлз по време на посещението му във Великобритания поради „натоварения“ график на монарха.

През пролетните и летните месеци суверенът традиционно организира три градински партита в Бъкингамския дворец и едно в двореца Холирудхаус в Шотландия, въпреки че е възможно да се проведат и повече. Всяка година над 30 000 гости са поканени да прекарат следобеда в живописните градини на кралските резиденции.

Първото градинско парти за сезона се провежда малко след като крал Чарлз излезе за първия си публичен ангажимент, след като на 5 февруари дворецът обяви, че е подложен на лечение за рак. На 30 април крал Чарлз и кралица Камила посетиха Центъра за борба с рака „Макмилан“ в болницата на Университетския колеж в Лондон.

„Мисля, че той беше наистина развълнуван да излезе“, каза Камила на следващия ден.

В допълнение към общуването с членовете на кралското семейство и разходката из двора, гостите са почерпени с чай и сладкиши. На уебсайта на кралските особи по-рано беше посочено, че се сервират около 27 000 чаши чай и се консумират 20 000 парчета торта.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари