fallback

Как да приготвите: Спаначена супа

22 March 2020 10:30

Заредете се с желязо чрез тази рецепта

По време на социална изолация и особено заради вирусите, човек се нуждае от по-питателна и разнообразна храна, за да бъде здрав. Супата е едно от нещата, което трябва да присъства в менюто ни поне 2-3 пъти седмично. Чрез комбинацията между отделни зеленчуци и подправки се получава бульон, който е пълен с полезни за организма вещества.

Освен пилешката супа, която е любима на много от нас, може да разнообразите като си направите спаначена. Зеленчукът е богат на желязо, но съдържа и много други минерали като калций, калий, манган, цинк и магнезий. В него има още фолиева киселина, ниацин, витамин А, витамин В6, витамин С. Рибофлавин, тиамин, бета каротин, които са други важни за процесите в тялото елементи.

Необходими продукти:

– 500 г спанак; – 1 глава лук; – 2 моркова; – 1 червена чушка; – 100 мл прясно мляко; – 100 г ориз; – зехтин; – сол, черен пипер, червен пипер; – 1 яйце.

Как да приготвите супата?

Взимате спанака и го измивате добре. После нарязвате на ситно зеленчуците.

В подходяща тенджера слагате малко зехтин и запържвате лука. После прибавяте морковите и чушката. Доливате малко вода и ги оставяте да поврят няколко минути.

Добавяте ориза и оставяте супата да покъкри за около 5 минути. Накрая изсипвате ситно нарязания спанак и овкусявате с подправките.

Правите отделно застройка с яйцето и прясното мляко, която сипвате внимателно във вече поизстиналата супа. Накрая връщате отново на слаб котлон, за да поври 1-2 минути.

Получава се много вкусна супа, която може да гарнирате с лъжица пълномаслено краве мляко.

Да ви е сладко!

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
вкусни рецепти желязо спаначена супа рецепта за спаначена супа
0 коментара
fallback