През лятото десертите с много шоколад, сметана и разни тежки кремове отстъпват място на по-свежите, които съдържат сезонни плодове. Ягоди, череши, праскови, кайсии, са даровете на природата, които може да използвате, за да приготвите нещо вкусно и същевременно по-здравословно.
Днешната ни рецепта е с кисело мляко и праскови, като с нея със сигурност ще очаровате вашите гости.
Ето и необходимите продукти:
– 1 кофичка кисело мляко с по-висока масленост;
– 200 г белени праскови или от компот;
– пакет желатин;
– 2 с. л. пудра захар.
Как да приготвим желираното кисело мляко с праскови?
Изсипвате киселото мляко в подходящ съд и към него прибавяте пудра захарта. Разбърквате добре.
Отделно се разтваря желатинът в студена вода според упътването на опаковката. След като е готов, се добавя към млякото.
Измивате и обелвате прасковите или взимате готови от компот. Прибавяте ги към останалата смес.
Всичко се изсипва в купички, които се поставят за минимум 30 минути в хладилника. По желание може да сервирате желираното мляко, като потопите всяка купичка в топла вода за няколко секунди и я обърнете на десертна чинийка.
Опитайте рецептата, която става много бързо. Продуктите за нея ще откриете ТУК.