IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да плувате и да отслабвате?

26 юли 2020 15 00

Полезни съвети за любителите на басейните

Снимка: Pexels

Плуването е един от най-щадящите спортове, които се препоръчват за тонус на тялото, за оформяне на мускули, при травми и разбира се, за отслабване. Причината е, че при активности във водата се горят много повече калории, без това да се отразява негативно на мускулите и сухожилията, защото водата помага за извършване на плавни движения. Освен това тя действа и като съпротивление, което кара тялото да гори повече калории.

Добрата новина е, че плуването е подходящо за всяка възраст и физическа подготовка. Дори да не сте атлет или фитнес маниак, можете да плувате и да се наслаждавате на спорта и промените, които прави с тялото ви.

Ето и 4 съвета, които ще ви помогнат да постигнете оптимални резултати:

Правилната диета

Без значение дали плувате или ходите на фитнес, правилното хранене е основна част от успеха ви в стремежа да отслабнете.

Имайте предвид, че при движения в басейна горите много калории. Също така не пийте студена вода, тъй като тя увеличава апетита и след плуване може да погълнете много излишна храна, ако сте поели течности с ниска температура.

Колкото и гладни да се чувствате, не налитайте свирепо на храна. Изберете плодове, зеленчуци и протеини.

Стилът, който гори най-много

Различните стилове на плуване горят различно количество калории. Най-ефективният в тази посока е стилът бътерфлай, при който изгаряте 150 калории за 10 минути. Това прави 950 калории за час!

Интензивността

Ако работите за намаляване на теглото си, е по-добре да плувате по-интензивно и на по-висока скорост. В случай, че го правите за тонус или като рехабилитационна част от оздравителен процес може да се пуснете плавно „по течението“.

Кога да плувате

Най-добре е да плувате сутрин на гладно. Това ще ви помогне да горите вече складираните мазнини, а не закуската, която сте погълнали.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари