IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 любопитни неща, които може да са заразни

24 юли 2020 12 30

Не се страхувайте, някои са във ваша полза

Снимка: Pexels

Ако смятате, че бактериите и инфекциите са единствените заразни неща, помислете пак! Ще се изненадате колко неща можете да прихванете, само като наблюдавате човека отсреща.

Поръчки в заведения за хранене

Хората са по-доволни и щастливи, когато поръчват храна, сходна на тази на компанията си на масата, твърди изследване на университета в Илинойс. Ако искате да отслабнете, по-добре поръчвайте първи, за да не се повлиявате от избора на другите.

Щастието

Според изследване на университета в Сан Диего, когато сте щастливи, вашите близки и познати в радиус от 2 км са с 25 % по-щастливи, а съседите ви с 34 % и всичко това заради вас.

Отказване на цигари

Същото изследване, отнасящо се до щастието, разкрива още, че когато някой откаже цигарите, близките и семейството му са с 36% по-склонни също да го направят. А тези, които не са ви близки, но са край вас, са с 20% по-склонни да го направят.

Сърбеж

Случвало ли ви се е да започнете да се почесвате само като гледате някой, който го прави? Ако да, не сте единствени. Според изследване, публикувано в сп. „Наука“ мишки, които гледат други себеподобни да се чешат, започват също да го правят даже два пъти по-често.

Желание за покупки

Желанието за нови придобивки расте само като научавате кой какво си е купил край вас. Според изследване, публикувано в сп. „Невронаука“, хората оценяваме по-високо предмети, за които знаем, че друг вече си е купил.

Развод

Изследване, публикувано през 2013 в сп. „Социални сили“ е открило, че приятели на развеждаща се двойка са 75% по-склонни да се разведат, отколкото двойки с женени приятели. Като цяло разводът на приятелско семейство повишава риска от разтрогване на брака на околните с 33%.     

Реакции на тялото

Смях, почесване, кихане, прозяване – подобни естествени реакции на тялото са „заразни“ и ако срещу вас някой проявява подобна реакция има висок шанс в следващите 10 минути и вие да повторите поведението му.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари