IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Жената чудо: Диетата на Гал Гадот за влизане в ролята

29 декември 2020 17 40

Актрисата е яла по пет пъти на ден

Снимка: Getty

Да, Жената чудо може да е просто герой, който Гал Гадот играе на големия екран, но родената в Израел актриса е супергерой и в реалния живот. Освен че е една от най-добре платените актриси в Холивуд, 35-годишната дама е майка на две деца, бивша Мис Израел и съосновател на продуцентската компания „Pilot Wave Motion Pictures“.

Откакто за пръв път влезе в ролята на Жената чудо през 2016 година, Гадот промени храненето и тренировките си, за да успее да направи почти всички каскади във филма сама. Всъщност подготовката ѝ за новия филм „Жената чудо 1984“ сама по себе си е била изключително тежка. Когато не снима екшън сцените и не репетира каскадите, Гал е била във фитнеса за около час почти всеки ден с треньора Магнус Лигдбек.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

За да бъде в крак с физическите изисквания на героинята си, ежедневната диета на Гадот е трябвало да бъде много стриктна и професионално изготвена от Лигдбек. За да поддържа енергията си докато се подготвя и снима „Жената чудо 1984“, актрисата се е хранела пет пъти на ден – три основни и две междинни хранения. Всички те са били фокусирани върху пълноценни храни и баланс на протеини, сложни въглехидрати, здравословни мазнини и, разбира се, много зеленчуци.

Основното правило на Лигдбек е било Гадот да се фокусира върху хранителната стойност на 17 от 20-те основни хранения. За останалите три звездата е можела да си позволи тестени изделия, вино и каквото и да е било друго, което сърцето ѝ желае. Освен това тя избягва въглехидратите с висок гликемичен индекс, като бял хляб, за да поддържа енергията си стабилна.

Ето какво Гал Гадот слага в чинията си, за да изглежда и да се чувства като истински супергерой

Закуска

Обикновено Лигдбек и Гадот отиват във фитнеса още рано сутрин, за да започнат деня с енергия. Освен това по този начин те гарантират, че тренировките няма да бъдат пропуснати, дори снимките на „Жената чудо 1984“ да продължат по-дълго от очакваното. Взискателните сутрини означават, че Гал трябва да подхрани тялото си с хубави неща още от самото начало на деня.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

Именно затова закуската ѝ обикновено включва цветна комбинация от поширано яйце, киноа, домат и авокадо. Всичко това е приготвено от професионални готвачи, които работят на снимачната площадка, но не мислете, че и вие не може да го направите. Трябва да внимавате само с поширането, иначе всичко друго изисква минимални усилия.

Наличието на някои здравословни въглехидрати, като киноа, гарантира, че мускулите на Гадот ще се възстановят от тежките тренировки, така че тя ще продължава да постига положителни резултати. Разбира се, тя също така пие много вода, за да остане хидратирана и да приема калориите си от храната, а не от напитките.

Междинно хранене

Тъй като Жената чудо е толкова физически натоварваща роля, Гадот е трябвало да яде нещо малко преди обяд. Закуската ѝ по средата на сутринта включва малка салата с домати, семена и сушени меса.

Обяд

Един от любимите протеини на Лигдбек, който препоръчва на своите звездни клиенти, е рибата. Тя често се появява в обедното меню на Гадот, придружена от разнообразие от зеленчуци. Ястието обикновено включва парче риба, като риба тон, с бок чой на скара, бейби броколи, мариновани репички и чушки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

„Не е нужно да ядете само бял ориз, броколи и пиле“, казва Лигдбек пред Women's Health. Неговата философия е че колкото по-креативни и интересни правите ястията си, толкова по-лесно ще ви бъде да се придържате към здравословния начин на живот.

Междинно хранене

По средата на следобеда Гал се нуждае от нов енергиен тласък и отново рибата заема централно място. Една обикновена салата със скумрия на скара, семена и гуакамоле поддържа силата на актрисата до края на изтощителния снимачен ден.

Вечеря

Не е изненада, че вечерите на Жената чудо включват по-екзотични растителни храни като кейл, кимчи и див ориз. Вместо от рибата, тя си набавя протеина от парче пържола, която е приготвена на скара. Лигдбек обръща най-много внимание на качеството на животинските протеини, които Гадот приема. Например дали са били хранени с трева, органични или диви са. Това му е по-важно отколкото съдържанието на мазнини.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gal Gadot (@gal_gadot)

А що се отнася до моментите, в които може да яде всичко, Гал Гадот не пропуска да се поглези с чиния, пълна със спагети.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Shrek ( преди 3 години )
Затова пък филма беше рядка диария!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ludoto Lenche ( преди 3 години )