IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 мита за мазнините в коремната област

7 март 2021 15 00

Не се подвеждайте

Снимка: iStock

Мазнините около корема са често срещан проблем и при мъжете, и при жените. На всеки се е случвало повече от веднъж – каквото и да хапне извън режима си, се лепва точно там. А сред най-трудните места за намаляване на обиколката е именно талията.

В случай, че вече сте се сблъскали с този проблем, вероятно търсите локално решение, което обещава бързо премахване на излишните мазнини. В онлайн пространството можете да срещнете куп съвети за храни, масажи, продукти и т. н., които обещават точно това.

Мит 1: Локално премахване на мазнините не е възможно

Няма упражнения, които ще ви помогнат да намалите мазнините си само в една област. Диети също. Когато спортувате или сте на диета, отслабването се случва в цялото тяло. Там където имате най-много мазнини, ще видите най-бързо разлика.

И все пак за тези от вас, които наистина искат да работят върху една зона, вариантът е да се подложат на различни процедури (като криолиполиза например), които атакуват конкретно място, но не може да ги правите в домашни условия и ще трябва да инвестирате не малко средства.

Мит 2: Мазнините около стомаха са като всички останали мазнини в тялото

Не всички мазнини, присъстващи в тялото, са еднакви. Мазнините, натрупани в областта на корема, са много по-опасни от тези, които присъстват в други части на тялото. Коремната мазнина, известна още като висцерална мазнина, се натрупва дълбоко под кожата, около органите и често води до здравословни проблеми като инсулинова резистентност, диабет тип 2, сърдечносъдови проблеми.

Мит 3: Някои храни намаляват мазнините около корема

Някои хора вярват, че яденето на храни като лют червен пипер може да помогне за по-бързото топене на мазнините по корема. Това обаче са само твърдения, които не са доказани научно. Има вероятност дадени храни да дадат тласък на метаболизма ви, което може да ускори процеса на отслабване. Но те няма да ви помогнат да отслабнете специално в областта на корема.

Мит 4: Носенето на стягащ корсет помага за махане на мазнините

Може да срещнете тонове реклами за корсети за талия по телевизията и в онлайн пространството, обещаващи бързи резултати. Но истината е, че те не топят мазнини. Доста експерти алармират, че даже могат да бъдат вредни, тъй като притискат органите и ако се носят постоянно могат да доведат до вътрешни увреждания. Отслабването е процес, който изисква специфично хранене и тренировки. Масажите също помагат за изглаждане и тонизиране на кожата.

Мит 5: Избягването на мазни храни помага за намаляване на талията

Яденето на мазни храни не е основният фактор, за да имате коремче. Затлъстяването в областта на стомаха е вследствие на нездравословното ви хранене, бездействие, нарушен сън и други навици. Само като правите основни промени в лайфстайла си и подобрите здравословните си навици на живот, ще можете да намалите няколко сантиметра от талията си.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари