IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездни диети: Какъв е режимът на гимнастичката Симон Байлс?

3 август 2021 08 30

Олимпийската шампионка ограничава някои храни

БГНЕС

За да бъдеш добър спортист, трябва да тренираш усилено всеки ден и спазваш куп ограничения. Освен това е необходима и желязна психика. Това доказва олимпийската шампионка в спортната гимнастика Симон Байлс, която обяви, че отказва от многобоя в Токио заради ментални проблеми. 

24-годишната състезателка на САЩ обяви официално, че няма да защитава титлата си на финалите, защото иска да запази психичното си здраве. Най-вероятно заради цялото напрежение покрай подготовката и заминаването й за Олимпийските игри, тя не се чувства добре и не се срамува да признае, че за нея медалите не са най-важното. 

„От все сърце подкрепяме решението на Симон Байлс и аплодираме смелостта ѝ да даде приоритет на своето благосъстояние. Смелостта ѝ отново показва защо е пример за подражание на толкова много хора по света“, се казва в изявление нагимнастическата федерация на САЩ.

„...Любовта и подкрепата, която получих, ме накараха да осъзная, че съм нещо повече от моите постижения и гимнастиката, в които никога не съм вярвала истински преди това“, сподели Байлс, след като множество известни спортисти и други световноизвестни имена, застанаха зад решението й. 

Какво се крие зад фигурата на най-успешната американка в спортната гимнастика?

 Симон

БГНЕС 

Симон прекарва по-голяма част от времето си в залата, където тренира. За да има сила и мускули, необходими й за изпълнението на конкретни съчетания в нейния спорт, тя ходи и на фитнес, като се стреми да консумира фибри, протеини и много витамини и минерали под формата на плодове и зеленчуци. По думите й, за нея е важно не толкова да спазва диети и брои калории, отколкото да се ограничава от конкретни вредни за нея храни и навици. 

„Не следя нищо... Ям това, с което се чувствам добре и се опитвам да не преяждам или да се натъпквам, защото винаги съм във фитнеса“, обяснява тя пред Women’s Health.

Байлс изтъква, че гладуването и строгите диети при гимнастичките могат да доведат до проблеми с храненето, прерастващи в по-сериозни за тяхното здраве. Ето защо тя предпочита да се храни по-здравословно, като това понякога означава да поръчва конкретни ястия за вкъщи, тъй като няма свободно време, за да си ги приготви. 

Какво включва режимът на Симон Байлс? 

Никакво кафе за закуска

24-годишната американка държи да приема достатъчно протеини за закуска и обяд. Но не всеки ден хапва след като се събуди. Но когато го прави, консумира плодове и овесени ядки. „Събуждам се толкова рано преди тренировка, която е в седем, така че понякога хапвам набързо или не го правя“, обяснява още тя пред горепосоченото издание. 

Байлс никога не пие кафе за закуска. Вместо него, набляга на водата толкова рано. В един момент, когато огладнее, прибягва до протеинов шейк. 

„Обикновено пия половината след първата тренировка и останалото след втората. Един от любимите ми аромати в момента е ванилията, разказва още спортистката. 

През уикендите Симон си позволява протеинови вафлички с шоколадови парченца, малко яйца и дори канелено руло.  Тогава тя не винаги тренира във фитнеса и има повече време за приготвянето на своята закуска. 

 Симон

БГНЕС

Протеини и фибри за обяд 

Броколи, апсержи, моркови, царевица, грах, зелен фасул. Това са любимите зеленчуци на гимнастичката, които има в чинията й за обяд. По думите й, тя не избягва картофите съвсем и ги похапва под всякаква форма. Ако има повече време, ще си приготви пиле или сьомга, като част от тях ще сложи за гарнитура. 

Преди да де върне обратно на тренировка, четирикратната олимпийска шампионка си поръчва храна за вкъщи, с която да разполага след края на тежкия ден. По този начин избягва преяждане и злоупотреба с вредни и непозволени храни. 

Рядко закусва между храненията 

Симон не си спомня кога за последно е похапвала между храненеията. Все пак преди олмпиадата тя се е стремяла към конкретна форма и килограми, но преди това, когато наистина изпитвала глад, си позволява по малко плодове като парченце банан, малко грозде или ягоди. 

„Всичко зависи от това как се чувствам“, признава тя пред Well+Good и добавя, че понякога яде специален чипс - от живовляк. За пържен, от картофи, не може и да си помисля. 

По-ранна вечеря 

Ако мислите, че като спортист Байлс избягва да вечеря, ще ви кажем, че това не е така. Просто тя внимава с количеството и гледа да хапва по-рано. По думите й, понякога тя има нужда от по-нездравословна храна. И затова яде пица, като се определея като голям ценител на тестеното изделие. 

„Наистина харесвам местните ресторанти в района... Не съм придирчива“, споделя тя. 

През 2016 г. гимнастичката признава пред ABC News, че независимо от това как протича състезанието и колко тежи, тя си позволява да хапне малко от любимата й пица "Пепероне". 

Койктейл за награда през почивните дни 

Като всяко младо момиче, Симон също иска да разпусне с приятелки. Макар да няма достатъчно свободно време за това, тя си позволява от време на време излизания навън, на които похапва сладолед или пийва по един коктейл, например "Маргарита". Но това става само през уикенда, при това в по-раненчас, зщаото към 21:30 тя вече е в леглото. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари