IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабване през 2022 г. – треньорът на Камила Кабейо с ценни съвети

18 януари 2022 10 30

Джена Уилис споделя как да започнете начисто

БГНЕС/IStockphoto

БГНЕС

„Враждуването със собственото тяло остана в миналата година“. Това сподели през 2021-а Камила Кабейо, насърчавайки своите последователи да приемат телата си такива, каквито са. И макар тя да не крие своите целулит и паласки, не си мислете, че не прави нищо, за да поддържа форма. Просто идеалната фигура не е основният ѝ приоритет.

Звездата все пак ползва услугите на треньор, за да знае кои упражнения са подходящи за нея и как да ги изпълнява правилно. Става дума за Джена Уилис, която работи и с други известни личности. По думите на специалиста, на много жени им е трудно да започнат отново да спортуват след празниците. Тя е категорична, че колкото повече отлагат, им е по-трудно да се мотивират. Все пак, започнат ли веднъж, шансовете да продължат са големи, особено, ако имат за пример някой като младата изпълнителка.

Как да отслабнете през 2022 г.?

„Колкото повече се отдалечаваме от целите си и колкото повече време минава, толкова по-предизвикателно се чувстваме – и толкова повече искаме това бързо решение! Причината да казвам това е, че много пъти по време на празниците просто спираме. (Включително и аз!)“, споделя Уилис.

Според инструктора, колкото и зле да се чувствате от това, че сте качили килограми или не изглеждате по начина, който искате, не бива да се отказвате. Дори и да нямате мотивация, достатъчно е да промените нагласата си, като извадите постелка, гирички и започнете с няколко прости упражнения всеки ден. Например по 10-15 минути.

„Започнете с малко, за да не изгорите. Изградете здрава основа, която ще ви поддържа напред и изберете цел, която е кратка и осезаема“, съветва Джена Уилис.

Специалистът изтъква, че един от начините да отслабнете, е да не се натоварвате прекалено много. И добави колко важно е да увеличавате постепенно натоварването, а не от самото начало да вдигате тежести и правите прекалено интензивни упражнения.

„Много хора идват през новата година и си поставят много цели, но се чувстват претоварени и целите бавно изчезват. Може би е толкова просто, колкото да се движите по 10 минути на ден“, обяснява инструкторът.

За да свалите излишните килограми, треньорът на Камила Кабейо съветва да започнете със създаването на устойчиви навици. Наред с изключването на вредните храни и напитки от менюто, поне месец трябва да спортувате, за да свикнете. Когато това стане, по-лесно ще увеличите натоварването и ще надграждате.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари