IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако тренирате активно – внимавайте с диетите!

17 септември 2019 09 00

Специалисти препоръчват при спорт да не се ограничава много приемът на калории

Снимка: Pexels

За да се сдобиете с перфектна форма за най-кратко време, експертите препоръчват усилени тренировки и специален хранителен режим. Тази схема обаче не е съвсем уместна според американски учени, които стигнали до идеята, че не е добре да се приемат ограничен брой калории на ден, в който има и тренировка, пише Daily Mail.

Според експерти от университета на Северна Каролина, отслабването с диета и спорт може да навреди върху костите, особено на жените, които отслабват и с нарастването на годините.

Учените направили опит с мишки, като ги поставили на специален режим на хранене и ги оставили да тичат в продължение на шест седмици. Гризачите, естествено отслабнали, но освен това намалял и обемът на костите им и то с цели 20 процента.

При други опити с мишки, станало ясно, че тренировките при нормално хранене, дори при приемане на повече калории, са полезни за костите. „Сега виждаме, че това не е вярно, ако бъде ограничен приемът на калории“,обясни д-р Мая Стайнър, част от екипа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари