IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Режимът на Камерън Диас: Балансирано хранене и качествен сън

4 декември 2019 09 24

Актрисата разказва за него в своите книги

Reuters

Малко преди да навърши 40, Камерън Диас започва да мисли все повече за остаряването. По-скоро всички жени около нея постоянно говорят на тази тема и се гледат в огледалото. Разговаряйки с тях, тя често чува въпроса: „Не те ли е страх, че кариерата ти е загубена, щом вече не изглеждаш на 25 и всяка може да вземе твоята роля?“. Така притесненията им я вдъхновяват да на пише „Книга за тялото“ и „Книга на дълголетието“.

Остаряването може да бъде красиво и мъдро. Една жена може да остарява с грация, стига да иска, казва Камерън Диас, която в поредицата от своите книги разказва за хранителния си режим и грижите, които полага, за да изглежда страхотно, дори и без грим.

Замисляйки се за старите си хранителни навици, актрисата си спомня, че се тъпчела с бързи закуски, защото била твърде заета. Сега е на мнението, че правилният хранителен режим може да удължи живота.

„Това, което ядем, влияе на това как се чувстваме всеки ден и колко дълго ще живеем“, казва Диас, която е голям привърженик на средиземноморската диета и включва в менюто си полезни мазнини, риба, протеини и пълнозърнести храни.

Здравословно хранене; по-качествен сън; добра физическа активност през целия ден; намиране на начини за освобождаване от стреса и някаква цел в живота. Това са основните предпоставки, според Диас, за да може една жена да остарее с финес.

Звездата посочва, че никога не заспива без да е сложила до леглото си стъклена бутилка с вода. По думите ѝ, хидратацията на тялото е много важна. Ако не се събуди да пие през нощта, тя поглъща голямо количество сутрин. 

Закуска

Диас предпочита да хапне стабилно на старта на деня, за да е сигурна, че ще има достатъчно енергия. Тя си позволява каша с овесени ядки с малко сладко или палачинки. По думите ѝ, малко захар рано сутрин не е чак толкова зле за организма. Друг вариант е пълнозърнест хляб с някакви зеленолистни зеленчуци, овкусени със зехтин и сол. 

Обяд

Протеини, въглехидрати, мазнини и зеленолистни зеленчуци. Това влиза в менюто ѝ за обяд. Тя често добавя към салатите си сока от половин лимон. 

На въпрос дали може да яде една и съща храна до края на живота си, актрисата отговаря, че това е напълно възможно, защото обожава авокадото, което има антиоксидантни свойства. 

Вечеря 

„Не ям нищо бяло, включително бяла захар, бял ориз, картофи, бяло брашно и всичко, направено от него, като хляб, торти, сладкиши, тестени изделия и макарони“, споделя актрисата, която се придържа към балансираното хранене. По думите ѝ, ако е у дома, може да мине и с една салата на вечеря, но понякога приготвя своите уникални агнешки котлети. Ако е навън с приятели, си поръчва месо с гарнитура от зеленчуци или салата. 

Тренировки 

Камерън Диас изтъква, че няма как да прави интензивни тренировки. Според нея една жена може да прави по малко упражнения всеки ден, но редовно. 

Ходенето пеша и качването и слизането по стълби, са нещата, които тя препоръчва за по-хубаво тяло и дълъг живот. 

„Спортът трябва да ви тонизира и помага за вашето здраве, а не да ви изцежда силите... Каквото и да правите, гледайте да натоварвате най-много мускулни групи“, казва актрисата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари