IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веднъж завинаги се справете с проблемните зони (Част 2)

30 октомври 2011 07 15

Най-добрите упражнения за различните проблемни части на тялото

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Автор: Камбер, info@tialoto.bg

Продължава от тук.

Искате да стегнете дупето? Знаете рецептата!

Седалищните мускули работят активно дори при ходене. Ето защо при дивите племена, живеещи без удобствата на обществения и личен транспорт, не се наблюдава трупане на мазнини в тези зони.

Но колко хора могат да си позволят дългото ходене пеша? А както знаете, когато няма активна циркулация на кръв, започва трупане на мазнини. И обратното. Задействайте ли кръвообращението с времето мазнините ще си отидат. Ето какво трябва да направите:

Дълбоки клекове с широк разкрач, пръстите разтворени встрани – 4 серии по 15-20 повторения.

Напади - по възможност в движение. 4-5 серии по 10-15 крачки.

Не забравяйте, за да се усили ефектът трябва да има статично напрежение в мускулите на краката и дупето. И това продължава по време на цялото упражнение. Не забравяйте да правите упражнението "чисто" – без засилване и махове.

Разгрявайте добре – в началото използвайте степ-тренажор или пътечка. Ако се занимавате с аеробика организирано, вероятно загрявката ще бъде проведена от инструктор, така че няма за какво да се притеснявате.

Ако ви харесва да тичате и залагате на аеробните занимания в парка или на стадиона, най-добре е да наблегнете на спринтовете. Дистанцията е 60-100 метра. Починете си 2-3 минути о повторете. Трябва да направите поне 20 отсечки. По-трудно е интервалното тичане – то се изразява в следното – леко подтичвате 10 метра, след това правите 5-6 метра спринт, отново намалявате темпото до леко подтичване и след 10 метра правите 5-6 метра спринт. Дистанцията се определя според собствените ви възможности.

Искате по-слаби ръце! Започнете от днес!

С времето, мили дами и господа, ще усетите, че ръцете ви започват да се отпускат, особено в задната част, където се помещава трицепсът. Макар мъжете да харесват основно стегнати дупета, корем и гърди, дамите често се притесняват за формата на ръцете си.

А тайната на добре оформените мишници се крие в упражненията, изпълнявани в суперсерия.

Така се наричат две упражнения, които се изпълняват едно след друго без почивка.

Кратък урок по анатомия: ръката се сгъва в лакътната става благодарение на бицепса, а се разгъва благодарения на трицепса. Два мускула, които са противоположни по действие, се наричат антагонисти.

Та трябва да направите упражнение за бицепс и след това, без нито секунда почивка, упражнение за трицепс. Даваме като пример конкретен комплекс:

Бицепсово сгъване с щанга от стоеж (бицепс) – Френско разгъване от лег (трицепс) – изпълнявате 3 суперсерии по 10-15 повторения.

Сгъване на бицепс от долен скрипец – Трицепсово разгъване от горен скрипец с лост (може и въже) – 3 суперсерии по 10-15 повторения.

Достатъчно е да го правите 2-3 тренировки седмично – все пак ръцете са слаби мускулни групи. За по-бърз ефект е добре да се извършва 4 пъти.

Ти си това, което ядеш!

Ако не се храните правилно, то мазнините в проблемните зони ще станат дори повече от времето, когато не сте тренирали. Тайната е в това, че за образуването на мазнини в организма отговаря хормонът инсулин.

А той се отделя всеки път, когато ядете нещо мазно и сладко. Ето защо, колкото повече си хапвате сладичко, толкова повече инсулин се отделя и от там се появяват повече мазнини. Изходът е ясен – минимум мазнини и захар в храната!

Не забравяйте, че всяка храна, била тя и здравословна, води до секреция на инсулин. И какво се прави тогава? Ами трябва да направите така, че да се отделя по-малко.

Това става като разделите порциите на 5-6 малки хапки, които трябва да ядете през 2,5 - 3 часа. Такъв режим на хранене намалява инсулина.

Изгаряй повече, отколкото получаваш!

Жените с уседнал начин на живот се нуждаят поне от 3 аеробни сесии седмично с продължителност 40-60 минути всяка. По време на това благородно занимание трябва да се съблюдава за 65-75% от максималната пулсова честота. Но е доста сложно да се тренира с пръсти на сънната артерия и поглед, вперен в секундарника на часовника. Ето защо е много полезно да си купите пулсомер.

А, какво е максимална пулсова честота? Това е число, което се определя по следната формула – вадите от цифрата 220 вашата възраст в години и – воала - това е вашата максимална пулсова честота. Намирате колко са 65-75% от получената цифра, за да знаете в какви рамки да е натоварването.

И последен съвет.....

Запасете се с търпение!

Бързата кучка – слепи ги ражда! Средният срок за достигане на поставените цели е 2,5-3 години. След това цялата текстилна индустрия ще бъде ваша – каквото и да си сложите, ще ви стои добре и ще станете рязко интересни на мъжете! Искате го нали?

Автор - снимка

КоментариКоментари