IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меган Маркъл, чуваме ти тоалетите!

6 ноември 2020 10 30

Дрехите на херцогинята не са случайни

Снимка: БГНЕС

Чували сте израза, че дрехите могат да говорят? Разбира се, не трябва да тълкуваме тези думи буквално, но всъщност модата с послание е популярна от доста дълго време. Подобен стил често е избиран от звезди, които искат да отдадат заслуженото на различни дизайнери, да подкрепят дадена общност или пък да изразят подкрепата си за определена кауза.

Наскоро подобни тоалети се появиха в Съединените щати, с които известните личности целяха да насочат вниманието на публиката към президентските избори. Надписът „Гласувай“ се появи върху ботуши, тениски, палта и дори обеци. Усилията на дизайнерите и звездите дадоха резултат, тъй като САЩ може да се похвали с исторически процент гласоподаватели, а бюлетините се броят вече няколко дни.

Една дама обаче заслужава малко по-голямо внимание, що се отнася до тоалетите с послание. Говорим за Меган Маркъл, разбира се, която много умело избира дрехите, с които се появява на обществени събития. Докато беше част от кралското семейство, тя никога не носеше нещо случайно и винаги си правеше труда да отдаде почит на организация, човек или държава. Когато заминаваше в друга страна със съпруга си принц Хари, Маркъл залагаше на тоалет, който е от местен дизайнер.

Затова събрахме някои от най-запомнящите се визии на херцогинята, които имаха в себе си скрито послание.

В подкрепа на жертвите

По време на кралското си пътуване в Австралия през 2018 година, Меган Маркъл беше снимана с черни дънки на „Outland“ – марка, в която работят жени, станали жертва на секс трафик. Компанията е специализирана в изработването на устойчиви дънки, като същевременно обучава служителите си на определен занаят.

Меган в

Снимка: БГНЕС

След като Маркъл беше видяна с дънките, Джеймс Бартъл казва, че продажбите веднага са скочили значително, а жените, които са направили чифта, са били изключително горди, че херцогинята е избрала точно този модел. „За тях, да преминат от секс робини в създатели на дрехи за Меган Маркъл, е нещо великолепно“, казва той пред ABC Gold Coast.

Според уебсайта на марката, печалбите от продажбата на дънки като на Маркъл, е позволила наемането на още 46 шивачки и повишаване на част от вече съществуващия персонал.

Деня на жената

За да присъства на дискусия в King's College през 2019 година, Маркъл се облече в черно-бяла рокля на Reiss, която комбинира с черен блейзър и черни токчета. Тогава беше прието, че бялото в облеклото на Меган е отдаване на почит към суфражетките. Това са участнички в движението Суфражизъм, които се борят за предоставяне на избирателни права на жените. Протестите се развиват в края на 19 и началото на 20 век, основно във Великобритания и САЩ.

Меган в

Снимка: БГНЕС

Една от известните дами в движението е Емълайн Петик-Лорънс, за която се смята, че превръща белия цвят в символ на суфражетките. Другите цветове, носени от участничките включват лилаво, зелено и златно.

Разбира се, тоалетът беше специално избран за Деня на жената, който отбелязва социалните, икономическите, културните и политическите постижения на жените. В миналото той е служел и като  ден, в който се призовава за равенство между половете. Чества се на 8 март.

Представянето на Арчи

За първата си публична проява след раждането на Арчи, Маркъл облече бяла двуредна рокля на Grace Wales Bonner, комбинира я с бежови токчета на Manolo Blahnik, диамантени обеци и златно колие от Jennifer Meyer.  Роклята беше начин Меган да представи на света своята многорасова идентичност и да напомни, че Арчи е син на представители на чернокожата и бялата раса.

Хари и

Снимка: БГНЕС

Дизайнерката Грейс Уелс Бонър също е от смесена раса. Тя е родена в южен Лондон, но баща ѝ е от Ямайка. Това беше начин и Маркъл да открои една изгряваща звезда на модната сцена. Бонър успя да спечели наградата LVMH за млади дизайнери през 2016 година, а също така беше отличена от Vogue през 2019-а.

Против негативната енергия

След като напусна кралското семейство заедно с принц Хари и Арчи, Меган се появи многократно в различни онлайн събития от дома си в Америка. По време на един видео разговор за организацията Smart Wokrs херцогинята носеше колие от Edge of Ember, което струва 175 долара. Продуктът вече е разпродаден.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on

Според описанието, бижуто е проектирано със синьо топазено зло око, което предпазва притежателя си от негативна енергия. Като се има предвид, че Меган на няколко пъти беше остро критикувана за ролята си на майка, съпруга и член на кралското семейство, не се изненадваме, че си е купила точно такова колие.

В чест на Рут Гинсбърг

За първата си съвместна проява в подкаст с принц Хари, Маркъл отдаде почит на покойната съдийка Рут Бадер Гинсбърг. Херцогинята носеше светлосиня тениска с инициалите „Р. Б. Г“, изписани отпред. Тя комбинира тоалета си с предпазна маска за 14 долара, на която бяха избродирани думите „Когато имаше девет“, които са използвани от Гинсбърг през 2015 година в университета Джорджтаун.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on

„Понякога хората ме питат: Кога смятате, че ще е достатъчно? Кога ще има достатъчно жени в съда? И отговорът ми е: Когато сме девет“, казваше Гинсбърг.

Откакто се оттегли от кралските си задължения, Маркъл говори открито за социални проблеми като феминизма и насърчава американците да бъдат граждански ангажирани. Това са все теми, които покойният съдия от Върховния съд отстояваше през цялата си кариера.

Подкрепа към афроамериканците

През последните няколко месеца в САЩ се разразиха сериозни протести срещу расовата дискриминация. Меган беше една от звездите, които подкрепиха излезлите на улицата и заяви, че демокрацията в САЩ никога няма да е върховна, ако има разделение между расите. И херцогинята затвърди позицията си по време на виртуално събитие, организирано от Fortune.

Тогава тя подкрепи чернокож дизайнер, като облече рокля на марката „Tracey Reese“, която е собственост на афроамериканец. Тоалетът представляваше и нейната подкрепа към устойчивата мода, тъй като дрехата е част от линията „Hope for Flowers“, която включва дрехи, изработени от устойчиви тъкани.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meghan Markle ? (@meghanmarkle_official) on

Точният модел на Маркъл беше изкупен почти веднага, но подобна версия се продава за 328 долара. Процент от приходите от линията „Hope for Flowers“ се даряват на организацията „Detroit Dirt“, която работи с американски корпорации за намаляване на въглеродните емисии.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари