IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Нови зимни обувки – какви тенденции да следвате?

29 януари 2021 12 30

Заложете на по-смели дизайни

IStockphoto

С оставането у дома и мерките за социална изолация, много от нас не излизат навън толкова, колкото преди. Съответно не им трябват и кой знае какви обувки за това, с което намалиха купуването на нови. Но все пак е зима и краката ни се нуждаят от нещо, което да им топли в снега. А и скоро предстоят намаления, с които да се сдобием със страхотни боти или ботуши за по-малко пари.

Според дизайнерите в Лос Анджелис, тази зима, а и през пролетта, ще са на мода по-ексцентрични модели. Ръчната изработка с луксозни кожи и други тъкани, както и ярко оцветените платформи са за предпочитане.

Сега виждаме много изчистени боти и кубинки, които са с някакъв акцент – червена, бяла или черна подметка, която е леко назъбена и по-дебела, или пък цветни връзки или декорации. Моделите тип „чорап“ или кожените „каубойски“, са актуални и този сезон.

Ето няколко тенденции, които да следвате при избора си на нови зимни обувки:

1. По-нестандартни и оптимистични стилове

Според креативния директор на Intentionally Blank Тай Макбрайд, 2021 година дойде с оптимизъм за връщане към стария ни начин на живот. Според него, заради разпространението на коронавируса и затварянето на хората, на някои им се иска да излязат навън и да се покажат на света, при това не с какви да е обувки.

„Мисля, че ще видим тенденцията към по-смели избори“, коментира той пред TZR. И дава пример с кубинките и каубойските ботуши, които вместо в един цвят, се предлагат с животински принтове. Сега голям хит са зебровите шарки или тези, наподобяващи кравешките – на черно и бяло, а някъде и в кафяво.

И като става дума за по-нестандартни, актуалните ботуши тази зима са с отлят ток, приличащ доста на копито. Върхът на ботушите пък е леко заострен.

2. Небрежна форма и луксозни материи

В момента властват удобните обувки. По-високите и тънки токове отстъпват място на по-масивните, които поемат тежестта и не изморяват краката.

„Усеща се, че хората искат да се обличат както преди, но вече няма да жертват комфорта, с който са свикнали“, казва от своя страна дизайнерът Меган Папай от Freda Salvador. Тя обяснява, че повечето хора са привлечени от кубинки, боти и ботуши на платформа или стабилен ток, който не е твърде висок, за да им е по-удобно. Що се отнася до материите, след като им е писнало от маратонки и имитации на кожи, ще заложат на по-луксозни материи от типа „релефен крокодил“, които привличат окото.

Обувките, имитиращи змийска кожа, също са голям хит за зима 2021.

3. Кожен шик

Според дизайнера Тамара Мелън, обувките за жените трябва да са ориентирани към думите комфорт и радост.

За комфортни и същевременно по-елегантни зимни обувки тя дава пример с ботушите с леко набрана кожа по крака в кафяво. Те са с висок ток и лека извивка, но се различават от неудобните „кокили“, които някои носят, само за да изглеждат по-високи.

Що се отнася до втората дума, този модел със сигурност е истинска модна находка и всяка жена трябва да го има. Той може да придаде завършен вид на всяка визия, дава самочувствие на една делова жена и повишава настроението ѝ.

Тази зима, подобни на кафявите ботуши, има много други модели и в по-смели цветове като червено, небесносиньо или искрящозелено. Има и такива с по-стабилен ток.

Ето и още за модните тенденции тази зима:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари