IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода 2021: 4 тенденции от 20-те, които се завръщат тази пролет

28 февруари 2021 21 00

Миничантичките с дръжка отново ще се носят под рамо

IStockphoto

Спомняте ли си как като малки слушахме Бритни Спиърс, Дженифър Лопес, Spice Girls, Destiny's child и се опитвахме да им подражаваме. Освен че искахме да имаме техните прически, често търсехме дрехи в стила им. Момчетата пък бяха полудели по стила на певците от Backstreet Boys. Къси връхни дрехи, които показват голия корем, панталони чарлстон, къси клинчета, маратонки с висока платформа, диско въшки, плитки и много лак в косите. Всички сме минали през този период... И макар отдавна да е зад гърба ни, тази пролет неговата мода се завръща.

Може би сте установили, че някои неща в гардероба на вашите майки не бива да се изхвърлят, защото отново са актуални. Същото е и с някои аутфити от популярния сериал „Сексът и градът“, анцузите на Парис Хилтън, сестрите Кардашян, както и бебешките дрешки на Ема Бънтън и сладките бюстиета на Виктория Бекъм, които носеха в началото на тяхната кариера.

От анцузите и късите блузки до малките портмоненца и чантички с кожена дръжка или верига, та чак до миниаксесоарите за коса. Всичко това отново ще се търси и ако пазите нещо от миналото, то винаги е добре дошло.

Кои тенденции от 20-те се завръщат тази пролет?

1. Прилепнал суитшърт и панталон

спортен екип,

IStock

Много известни личности показаха, че по време на изолация предпочитат да носят спортни екипи. Освен от стандартно горнище и долнище в един цвят, тази пролет на мода ще са моделите, които някои носехме като тийнейджъри. Подобно на Бритни Спиърс и Джей Ло през 20-те, през сезона ще са актуални по-прилепналите суитшърти с цип или къси горнища, прилепващи по тялото.

Със затопляне на времето ще излязат и по-късите спортни горнища, които са подходящи за дами с по-изящни фигури, които не се срамуват да покажат пъпа си. Някои ще са набрани отдолу с ластик, други пък ще имат емблематичните от миналото джобчета.

2. Миничанти

миничанта,

IStock

Кари Брадшоу обожаваше да носи такива чантички, пазарувайки със своите приятелки. Те приличат на портмоне, но са с кожена дръжка или верига.

Около 2000 г. този модел дамски чанти бяха истински хит. Не побираха кой знае какво, но бяха страхотно допълнение към пролетно-лятната визия. Затова грабвайте своите миничанти и отивайте на разходка!

3. Бебешки тениски

къс топ,

IStock

Някои ги наричат така, защото размерът им е доста по-малък. Освен от тийнейджъри, преди години се носеха и от много жени със стегнат корем.

Тези тениски стоят плътно по тялото, като често дължината им е над линията на колана. Наред с тях по-късите и секси потници с дебели презрамки също се завръщат.

Що се отнася до цветово отношение, изчистените бебешки тениски или тези, които сякаш са боядисани на ръка, ще присъстват отново в гардероба.

4. Къси жилетки и памучни блузки

Както стана ясно, по-късите блузки и топове постепенно ще изместят обикновените. Още от лятото на 2020 г. Кайли Дженър и известните ѝ сестри се обличат по тази тенденция. Освен бебешки тениски и потници, разкриващи кръста им, те залагат и на тънките жилетки с копчета.

Меките жилетки, които не се закопчават докрай, могат да се носят с потник или тениска отдолу. Но най-модерни са онези, които са леко свити с ластик на пъпа, доста по-къси от дебелите, които се носят през зимата.

Тези модели, които носехме през 2000 г., са подходящи за жени с по-тънка талия, но и други, които не се срамуват от телата си, ги предпочитат за ежедневието си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари