IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Носталгия по 80-те – 5 тенденции за лято 2021

19 юни 2021 13 30

Ето кои дрехи се завръщат в гардероба ни

IStockphoto

След социална изолация и безброй забрани, всеки от нас иска да остави настрана по-ежедневните дрехи и да заложи на по-пъстри цветове и дръзки силуети. С идването на лятото може да направи това, но не е задължително да дава много средства за нови модели. Достатъчно е да отвори гардероба и да извади някои „антики“ отпреди няколко години, ако ги пази, разбира се. Причината е, че много визии от 80-те, които са имали нашите майки или по-големи братя и сестри, се завръщат, за да внесат малко разнообразие в начина на обличане.

През онези години все повече жени заеха мястото в корпоративната работна сила и свалиха готварските престилки, за да сложат сака с ревери и официални костюми. От друга страна почитателките на Джей Фонда, която по онова време съветваше дамите как да тренират, се сдобиха със симпатични клинчета и други удобни дрехи за спортуване.

В следващите няколко месеца ще видим една модерна интерпретация на някои тенденции на 80-те години. Ето няколко комбинации от дрехи и аксесоари, които да изпробвате това лято:

1. Клин с препаска за пета

Едно време този модел клин бе доста актуален, като той се носеше както със спортна блуза, така и с риза или пуловер. Докато някои дами предпочитат черен, други залагат на лилави, зелени, червени и други по-цветни видове.

Днес дизайнерите предлагат да си купите един такъв клин за лятото и да го съчетаете с къс топ или потник, като отгоре носите сако с ревери.

2. Сака и ръкави с високи рамене

Сигурно като по-малки сте обличали дрехите на майка си и няма как да не сте мерили едно от онези сака с по-високи рамене или блуза с буфан ръкави. Дори и да ви се струва доста ретро, не се колебайте да сложите нещо подобно през този сезон.

По-късите ръкави или сака с високи рамене отиват както на летни рокли, така и на пола или панталон с тениска. Ако пък не ги харесвате, се ориентирайте към ризка с този ефект.

3. Аксесоари за талията

Не всеки от нас носи колан, но има жени, които разполагат с богата колекция, пасваща както на летни, така и на дрехи за други сезони. А през този ще виждаме повече катарами, халки и елементи в златно и сребристо из различни визии.

Както и при дамските чанти, така и при аутфитите за лятото, ще присъстват по-големи вериги с перлички и други висулки по тях. Подобни бяха хит през 80-те и щастливки са онези, които имат такива, завещани им от близък човек.

Не само към панталона, но и върху риза или къс потник, както и по-изчистена рокля, може да добавите такъв аксесоар.

4. Панталонки за каране на колело

Още миналото лято Емили Ратайковски загатна, че симпатичните клинчета, с които някои карат колело, могат да се носят и за други поводи. Сега тази позната тенденция от 80-те отново е на мода.

Освен с по-къса тениска, може да комбинирате тези къси и прилепнали по тялото панталонки с потник или топ. А отгоре добавете сако или блейзър.

5. Деним

Дайте нов живот на дрехите от деним, с които се обличахме като малки. Освен якета с по-широки и бухнали ръкави, извадете сукманите, дънките с по-висока талия или онези симпатични комплекти от пола/къси панталони и риза.

Най-актуален ще е денимът в сиво и синьо, който сякаш е избелял или има петна от белина.

Ето и още идеи за вашия летен гардероб:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари