IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролет/лято 2022: 5 тенденции, които да пробвате

15 май 2022 21 00

Колкото повече аксесоари, толкова по-добре

IStockphoto

IStockphoto

Пролет/лято 2022 е сезонът, в който можем най-много да експериментираме с дрехите, обувките и аксесоарите. Да не говорим за прическите, където освен подстригване, някои залагат и на нов цвят. Но какви са актуалните тенденции?

Високи температури, разходки в парка, коктейли на открито и много специални вечери. За тези поводи ви трябват по-свежи визии. Може да добавите към гардероба си няколко парчета по актуални тенденции. Или да промените доста стари, добавяйки към тях нещо ново. Освен това, в момента в Instagram и TikTok има толкова много видеа с идеи, от които да се възползвате.

Предлагаме ви 5 тенденции за пролет/лято 2022, които да изпробвате:

Аксесоари в излишък

80-те се завръщат, скъпи дами! Колкото повече имате по ръцете и врата, толкова по-добре! Освен нежните бижута, през този сезон заложете и на по-обемни и натрапчиви аксесоари. И не се притеснявайте да смесвате злато, сребро и перли. Така например на ревюто на Tory Burch моделите носеха по две или три портмонета. Докато на шоуто на Lacoste видяхме бейзболни шапки и съвпадащи с тях чорапи.

Също както по списанията, жените ще носят повече големи верижки, някои от които са с безброй висулки.

Цветни костюми

Най-сетне времето се затопли достатъчно и ни даде възможност да облечем по-цветни дрехи. И ето че дойде ред на по-пъстрите костюми. Появиха се нежните цветове на пролетта като мента, лавандула или патешкожълто. Но наред с тях из витрините на магазините виждаме костюми в електрикови тонове.
Яркозелено, розово и жълто са най-актуалните тонове, всеки от които се компенсира от елегантния силует на костюма. Съчетаването на сандали или пък маратонки, прави облеклото по-небрежно.

Освен по-изкуствените материи, идващи от Китай, има и по-леки – като лен и памук. Те предотвратяват претопляне и са изключително удобни, особено за по-горещото лято. Тогава един панталон с широки крачоли ще върви с потник с тънки презрамки и сако, което може да се сваля в горещините и да се облича вечер.

Стил „крайбрежна баба“

Името не звучи супер привлекателно, но повярвайте ни, тази тенденция е перфектната за пролет/лято 2022. Вдъхновение за нея може да черпите от филмите на Нанси Майърс. Начинът на обличане на Марта Стюарт и Мерил Стрийп, също са добър пример за него.

Свободно прилепнали копчета, неутрални и уютни кашмирени пуловери, памучни блузки на райета, шапки с широки периферии, удобни обувки. Това са само част от нещата, които да имате в гардероба си. И каквото и да си говорим, този стил е изключително практичен и комфортен за жени от различни възрасти.

Медена коса

Що се отнася до боядисването за пролетта или лятото, плажната блондинка винаги ще е на мода. Но освен русите тонове, няма лошо да изберете нещо червено. Според стилисти, сега са актуални медените тонове в косите.

Фийби Дайневор, Зендая, Сидни Суини, Кендъл Дженър, са известните дами, които предпочетоха медени кичури за своята нова прическа. Те също се съчетават идеално с руси отблясъци – чудесен начин да поразчупите вашата визия.

Тъмни сватби

Сигурно се чудите какво точно е това? Ще ви кажем, че е време да почерпим от опита на Гуен Стефани и Сара Джесика Паркър, които имаха по-нетрадиционни сватби. Цветове като крем, слонова кост и яйчени черупки бавно се отдалечават, за да отстъпят място на по-тъмните.

Според доклад за сватбените тенденции на Pinterest за 2022 г. търсенията на „тъмни сватбени идеи“ са се увеличили 59 пъти от миналата година. Но не си мислете, че пред олтара стоят същински готически булки. Дори и да имат бяла рокля, те избират по-елегантен аксесоар в тъмно. Или пък избират украсата да е в такъв тон.

Все пак черната бохо рокля е едно от нещата, които модните експерти препоръчват за сезона. След нея са черните нокти или маникюр с тъмни декорации.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари