IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брад Пит влиза в модния бизнес, предлага топла кашмирена прегръдка

20 октомври 2022 11 00

Ризите на актьора вече са в продажба

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Това лято беше особено натоварено за Брад Пит. Актьорът все още се намира по средата на бракоразводното си дело с Анджелина Джоли, в което вече се включиха доклади за домашно насилие, неправомерно разпродаване на дялове от общата винарна и опит за саботиране на кариери. Всичко, което бихте очаквали от една телевизионна драма, но случваща се в реалния живот.

На фона на тези проблеми, Пит продължава да поддържа успешна кариера, като последният му филм „Убийствен влак“ излезе съвсем скоро, а през декември се очаква да видим на екран „Бабилон“, в който ще си партнира с Марго Роби. От продуцентска гледна точка, Пит застава зад „Блондинка“ с Ана де Армас, очаквайки да се включи в надпреварата за „Оскар“. Освен това актьорът се отдаде и на изкуството, обикаляйки музеи и галерии със своите скулптури.

„Ужасен човек“: Синът на Брад Пит се ядоса на баща си

След 20 години: Брад Пит се събра с Гуинет Полтроу

Изброявайки всичко това, бихме си помислили, че Брад ще бъде тотално изтощен и единственото, което би искал, е да си легне удобно на дивана вкъщи и да не мисли за нищо. Той обаче е работохолик, който не обича да седи бездейно и затова тихомълком работеше върху първата си модна линия в колаборация с близката си приятелка Сат Хари Калса. Двамата сътвориха една топла кашмирена прегръдка под формата на уютни пуловери точно навреме за студените месеци.

Срещата между Калса и Пит се случва по време на една от изложбите на актьора, като именно дизайнерката на бижута привлича Брад към модния бизнес. Марката, която ще продава пуловерите на актьора, се казва God's True Cashmere и е създадена през 2019-а, но излиза на пазара година по-късно.

Носителят на „Оскар“ споделя, че отдавна върви в посоката на създаване на свои дизайни, като през годините е показвал творенията си само пред приятели. Когато на хоризонта се появява Сат Харис обаче нещата се променят. Тя успява да го впечатли със сън, който е имала, като главната роля в него е била, разбира се, на Брад Пит.

„Имах сън, в който Брад седи пред мен и стилист го облича. Носеше зелен кашмир и ми каза, че му трябва повече зеленина и мекота в живота му“, казва Харис пред Vogue. След като разказва съня си на актьора, той се изненадва от точността на събитията, защото е провел същия разговор със стилиста си, казвайки му че иска повече зелени кашмири и мекота в живота си.

Двойката приема това като знак и започва да мисли за обща бизнес стратегия за създаването на нещо топло, кашмирено, но не само в зелено. „С разширяването на идеята, нещата ставаха все по-забавни“, спомня си Брад. Той е бил отговорен по скицирането на ризите и избора на цветове, а Сат Хари е трябвало да намери качествени производители на кашмир.

Постепенно колекцията се превръща в луксозно предложение от 100% кашмирени ризи, произведени в Италия, като преждите се доставят от различни етични ферми за кози. Сат Хари се надява, че някой ден компанията ще има собствени ферми за кози, в които ще наименува всяко едно животно. Колекцията включва анцузи и ризи в карирани цветове. „Това може да е официалната ви риза за пътуване или нещо, което искате да носите в студена неделя“, казва Пит.

Фокусът на дуото върху кашмира се свежда до приятното му меко усещане. „Израснах в Индия и много обичам кашмирени пашмини“, споделя Сат Хари. По думите ѝ, мекотата на тази материя я успокоява и придържа към земята. Пит допълва, че кашмирът е основна част от гардероба на хора от всички полове, възрасти и размери. Според него, материята носи елегантност, комфорт и качество, които се запазват във времето и могат да бъдат предадени от поколение на поколение.

Въпреки че линията God's True Cashmere има тесен фокус, съоснователите ѝ са включили специални цветове, които я карат да блести. Те например отдават значение на качеството на преждите и забавните цветови комбинации. Сат Хари признава, че заедно с Брад лично са избирали всички прежди и модели, които предлагат на пазара. Най-голямото предизвикателство било намирането на карирани модели, които да са подходящи както за мъже, така и за жени.

Пит, който наскоро нашумя заради по-дръзките си избори на стил, е съгласен, че модата не трябва да се свързва с пола. „Казвам ви да носите това, което ви кара да се чувствате добре. Носете това, което ви харесва и ви кара да се усмихвате“, категоричен е той.

Като се има предвид, че Сат Хари е холистичен лечител и дизайнер на бижута с лечебна цел, тя също е искала да включи в колекцията декоративни детайли, които са фокусирани върху здравето. Всички ризи например имат 11 копчета – седем отпред и четири на джобовете и маншетите – изработени от скъпоценни камъни, ръчно издълбани в Индия.

Седемте копчета отпред са свързани със седемте чакри на човек. Всяка от ризите има различна комбинация от скъпоценни камъни, съставена от тигрово око, лунен камък, аметист, розов кварц, изумруд и други. Всички те варират в различни нюанси и представляват различни качества, включително богатство, любов и мъдрост.

Въпреки че една риза струва повече от 2000 долара, продажбите не спират. Един от феновете на кашмирената прегръдка на Пит е Гуинет Полтроу, която купува дрехата за своята майка. „Тя обожава тази риза и не се разделя с нея. Задължително я слага в куфара си, когато тръгва на път!“, казва актрисата в разговор с бившия си годеник.

God's True Cashmere в превод означава „Истинският кашмир на Господ“, като името е лично измислено от Сат Хари. Споделя, че магическият ѝ сън, в който участва Брад Пит, е бил като шепот от Господ. По думите ѝ, това е първият път от дълго време, в който вижда актьора да се забавлява и усмихва, което е достатъчна победа за нея.

Какво мислите за новите ризи на Брад Пит? Чар или бедствие са те – гласувайте и оставете мнение тук!

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари