IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добре облечените звезди на шампанения килим на Оскарите

13 март 2023 10 30

Тази година цветът на килима беше сменен

Снимки: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Само преди няколко часа бяха раздадени 95-ите награди „Оскар“ в Лос Анджелис. И тази година България бе повече от достойно представена, като разследващият журналист Христо Грозев си тръгна със златната статуетка като част от екипа на документалния филм „Навални“. Той е главно действащо лице в лентата, като се качи и на сцената в Долби Тиатър, за да получи поздравления от режисьора и аплодисменти от цялата зала.

Преди обаче действието да се премести в залата, всички звезди трябваше да отделят време на фотографите, които се бяха събрали отпред. Като всяка година, модата и гримът бяха в центъра на вниманието преди началото на Оскарите. В Лос Анджелис обаче този път не бе разпънат червен килим, а такъв в цвят шампанско.

Водещият Джими Кимъл се пошегува, че цветът е избран нарочно, защото Академията е уверена, че тази година няма да има никакви инциденти. Коментарът му бе във връзка с миналогодишния шамар, който Уил Смит нанесе на Крис Рок по време на церемонията.

Разбира се, нарушаването на дългогодишната традиция за червения килим няма нищо общо с шамара, а вместо това със смесването на традицията и измислянето на начин как по-плавно да се премине от елегантната обстановка на Оскарите към по-забавната част от нощта, която включва звездните партита. Също така килимът е направен от рециклирани материали, което изпраща и важно послание за опазването на околната среда.

Това бележи първия път от 1961 година насам, когато звездите на Оскарите не се разхождат по червен килим. Засега не е ясно дали тази нова традиция ще продължи, като модните експерти казват, че все още може да се нарича „червен килим“, дори нюансът да е друг. По думите им, фразата се е превърнала в нарицателно не за цвета на килима, а за елегантното пристигане на звездите.

Говорейки за елегантно пристигане, вижте кои дами и господа направиха най-голямо впечатление с тоалетите си на тазгодишните Оскари.

Ванеса Хъджинс

Ванеса Хъджинс

Снимка: БГНЕС

Ванеса Хъджинс беше един от домакините на тазгодишната церемония. Актрисата пристигна на събитието, носейки рокля без презрамки на Chanel, комбинирана с бижута от Roberto Coin. Тя оформи косата си във висок и нисък кок, напълно олицетворявайки красотата от Стария Холивуд.

София Карсън

София Карсън

Снимка: БГНЕС

София Карсън беше номинирана за най-добра песен за Applause от филма Tell it like a Woman. Въпреки че се размина със златната статуетка, младата актриса и певица впечатли със стил. Тя се появи на червения килим в бяла рокля от Giambattista Valli с интересно деколте и обемна пола. Тоалетът бе допълнен от обемна огърлица с изумрудени камъни.

Рам Чаран

Рам Чаран

Снимка: Getty Images

Един от господата, които определено направи впечатление, бе Рам Чаран. Той носеше вдъхновен от Индия костюм с военни детайли от марката Shantanu & Nikhil. Тоалетът, подобен на военна униформа, включваше персонализирано копче Chakra, а по якето бяха закачени няколко брошки, вдъхновени от военните.

Ева Лонгория

Ева Лонгория

Снимка: БГНЕС

Ева Лонгория, както винаги, привлече погледите с дръзка прозрачна рокля. Актрисата заложи на дизайн от Zuhair Murad, отличаващ се с дълбоко деколте и множество кристали по цялата повърхност. Визията бе завършена с бижута от Chopard.

Ариана ДеБоз

Ариана ДеБоз

Снимка: БГНЕС

Още една дама, която избра избродирана рокля. Ариана ДеБоз заложи на дизайн от Versace, който включваше дълбоко деколте, дълги ръкави и висока до бедрото цепка. Процепът позволяваше да видим и високите сандали на актрисата, а цялостната картинка бе допълнена от бижута от De Beers.

Кара Делевин

Кара Делевин

Снимка: БГНЕС

Дебютът на Кара Делевин на наградите „Оскар“ определено ще се запомни. Актрисата бе един от връчващите статуетка, но самата тя заслужава златото, ако говорим за мода. Делевин се появи с красива червена рокля без презрамки и с висока цепка от Elie Saab, комбинирана с бижута от Bulgari. Червените ѝ токчета от Stuart Weitzman също бяха част от визията.

Кара Делевин се подложила на рехабилитационна програма от 12 стъпки

Кара Делевин с дебют и още красиви визии на наградите SAG

Кара Делевин с черен сутиен, Ирина Шейк с бял корсет – дефилето на Savage x Fenty

Лени Кравиц

Лени Кравиц

Снимка: БГНЕС

Лени Кравиц беше поканен за специалното изпълнение в памет на всички починали дейци на културата през изминалата година. За оказаната му чест той се облече в тоалет от Saint Laurent, оставяйки ризата си отворена и показвайки множество бижута на врата.

Ана де Армас

Ана де

Снимка: БГНЕС

Ана де Армас реши напълно да се слее с килима, обличайки шампанена рокля от Louis Vuitton, чиято пола се отличаваше с многослойни волани.

Джесика Частейн

Джесика Частейн

Снимка: БГНЕС

Джесика Частейн очевидно също бе получила съобщение, че тазгодишният килим няма да е червен. Тя избра рокля в цвят шампанско от Gucci, която включваше и черен шлейф.

Емили Блънт

Емили Блънт

Снимка: БГНЕС

Емили Блънт избра класическа бяла рокля без презрамки и с дълги ръкави от Valentino, която съчета цветово с клъча си.

Никол Кидман

Никол Кидман

Снимка: БГНЕС

Винаги пример за подражание на червения килим, Никол Кидман и този път не сбърка. Тя облече черна рокля от Armani Prive с флорални мотиви и висока цепка. Черните ѝ сандали идеално пасваха на картинката, а минималното количество бижута изпращаха цялото внимание към тоалета.

Хали Бери

Хали Бери

Снимка: БГНЕС

Роклята на Хали Бери от Tamara Ralph не само имаше висока цепка и изрязани участъци, но също така имаше почти цял букет от флорални декорации.

Кейт Бланшет

Кейт Бланшет

Снимка: БГНЕС

Роклята на Кейт Бланшет се състоеше от две части – драпиран син корсаж и елегантна тъмносиня пола. И двете дрехи бяха от Louis Vuitton, въпреки че ризата никога не е била показвана на модния подиум. Що се отнася до полата, тя е от стара колекция на марката, запазвайки тенденцията Бланшет да носи дрехи от миналото, за да промотира устойчивата мода.

Кейт Бланшет и Остин Бътлър си тръгват от Оскарите с подаръци за над 100 000 долара

Устойчива мода: Кейт Бланшет облече рокля на Armani за трети път

Урок по устойчива мода – Кейт Бланшет със стара рокля на червения килим

Риана

Риана БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Бременната Риана беше последната, която се разходи по шампанения „червен“ килим. Тя носеше рокля от Alaia, която включваше драпирана кожена пола и дълги ръкави. За да се вижда наедрялото коремче на изпълнителката, горната част на тоалета беше прозрачна.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Ася ( преди 1 година )