IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Розови коси – хит за лятото

8 юни 2020 16 30

Сменете за малко русото

IStockphoto

Социалната изолация промени мнозина от нас. Докато си стояхме вкъщи, ние изпитвахме доста тревога, но намерихме повече време за любимия човек, за хобитата, които винаги пренебрегваме и се научихме, че умеем много повече неща, отколкото сме предполагали. Ето например боядисването вкъщи – оказа се, че не е чак толкова трудно!

По време на карантината се роди един от трендовете в прическите за сезон пролет/лято 2020 – розовите коси. За да разнообразят стила си, хиляди жени по света оцветиха русите си кичури. За това им помогнаха и много известни личности, които си променяха цвета през няколко седмици. 

След отварянето на салоните и постепенното връщане към нормалния живот, се оказа, че много дами, а и мъже, искат да имат розовия цвят в косите си. Оказва се, че този избор до голяма степен е свързан с психичното здраве на човек. След като той е бил затворен у дома, има нужда от нещо, с което да се почувства по-добре и новата прическа е идеално средство. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Sarah (@sazzlebags) на

Защо точно розово? 

Розовото ни кара да се почувстваме по-щастливи и да се усмихнем. При това не изисква кой знае каква поддръжка. По думите на американския невропсихолог Санам Хафез, розовото е цветът на „всеобщата любов към себе си и другите“.

„Розовото представлява всичко, от което се нуждаем в този свят в момента“, обяснява той пред „Allure“. 

Според специалиста, розовото има успокояващ ефект, освен това не е толкова крещящ като жълтото и оранжевото. При това отива на всичко. 

Според стилисти, друга причина, поради която много хора избират да се боядисат с розово е това, че пигментът в русата коса трае няколко седмици. Дори и да не се харесат, той скоро ще падне и те отново могат да се върнат към предишния си цвят. 

Ето и още идеи за прически, които може да разгледате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари