IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Анистън е на 51, но изглежда на 30 години - каква е тайната й?

1 септември 2020 16 30

Оръжията, с които актрисата се бори със стареенето

Снимка: БГНЕС

Преди няколко месеца Дженифър Анистън отпразнува своя 51-и рожден ден. Повечето от нас биха се уплашили от това число и дори не биха искали да отбележат повода, но не и актрисата. Станала известна през 1994 година, благодарение на сериала "Приятели", Анистън сякаш е намерила извора на младостта и дори си го е взела вкъщи. 

Тя притежава стройна фигура, перфектна кожа и сияйна усмивка. На всяко светско събитие звездата доказва, че възрастта е просто число и никога не трябва да определя един човек. Джен признава, че вече не гледа годината на личната си карта, а се наслаждава на живота и счита, че е много важно да се грижим за тялото и духа си. 

"Тялото ни е дадено за цял живот и трябва да се отнасяме с внимание към него", казва тя. Но какво точно прави Анистън, за да изглежда толков добре? Дали наистина е намерила извора на младостта, или просто има добри гени? В портала за подкасти "Into the gloss" актрисата разкрива всичко, което искаме да знаем за перфектната й визия.

Тайните на Дженифър Анистън за младостта

Грижа за лицето

Анистън признава, че е имала късмет с гените. Тя никога не е изпитвала пролеми с кожата  си, дори когато е била в гимназията или е била подложена на стрес от работата си в Холивуд. "Баща ми е на 87 години и няма нито една бръчка по лицето си. Същото беше и с баба ми", казва актрисата.

Но добрите гени не означават, че Джен е забравила да се грижи за себе си. Тя много добре знае, че отдадеността е ключът към добрите резултати. Затова тя има няколко лесни правила, които следва, за да поддържа перфктната си кожа. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

"Освновното нещо, което правя, е да овлажнявам лицето си. Нося си овлажнители навсякъде с мен", признава тя. Добавя, че ако й отидете на гости, ще видите, че тя има такива продукти във всяка една стая - в кухнята, в банята, в колата, дори и в хола. 

След като нанесе овлажнителя, тя използва ролков масажор за лице, който й е бил препоръчан от гримьорката й Джилиан Демпси. Уредът помага за по-доброто кръвоуросяване на кожата, което прави лицето по-тонизирано и по-изваяно. 

Другият съвет, който Джен дава на феновете си, е да мият лицето си с ледена вода. По този начин кожата ви се хидратира и се освежава. За да получи желания ефект, актрисата напръсква лицето си 25 пъти. Това е добър трик, който е използван и от актриси от Златния Холивуд, включително и Джоан Кроуфорд. 

"Предпочитам да слагам малко грим. Не обичам да натоварвам лицето си и да запушвам порите си", казва Анистън.

Процедури

Въпреки че Дженифър често казва, че тримата най-добри приятели на анти ейджа са "сън, вода и слънцезащитни продукти", тя понякога прибягва и до салонни процедури. И за разлика от много други знаменитости, не го крие.

В списъка си включва терапия с ток, която тя описва като "малка тренировка за лицето" и термаж - процедура, която се използва за стягане и повдигане контура на кожата. Тя стимулира естественото обновяване на колагене и придава цялостен подмладен външен вид. Хубавото на термажа е, че това е неинвазивна и нехирургична процедура. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

Анистън обича и използването на инфрачервена сауна. Споделя, че ходи няколко пъти седмично, веднага след фитнеса си. Според нея, това е много полезно за детоксикация на тялото. "Само месец по-късно забелязах, че спя по-спокойно и кожата ми е станала по-стегната и по-гладка". 

Идеално утро

"Грижата за себе си може да се превърне в навик, който се отплаща. Само трябва да намерите време за това", казва Анистън. Тя признава, че най-доброто време за нея е сутринта. Актрисата става в 4:30 и започва деня си с 10-12 минутна медитация. По този начин тя се успокоява и се подготвя за работа.

Преди тя не е закусвала и често е гладувала чак до обяд. Натовареният й график не й е позволявал да се наслади на най-важното ястие за деня. Постепенно обаче разбира, че именно закуската ти дава нужната енергия, за да свършиш всички задачи. Затова сега Анистън обикновено си прави бърз протеинов шейк със спанак, плодове и витамин C.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

Ако има малко повече време, яде препечен хляб с яйца и авокадо. Сутрините й не минават без да изпие задължителната чаша сок от целина. Тя е богат източник на витамин К и има добър ефект върху кръвообращението, намалява нивата на стрес и е много необходима, когато живеете и работите в Холивуд.

Спорт

"Разнообразието в тренировките е много важно", казва Джен, която често редува упражненията си. 

Три пъти седмично тя прави йога. През последните 15 години работи с Манди Ингър, чиито клиенти включват Кейт Бекинсейл и Дженифър Лопес. Най-любимите видове йога на Анистън са ин йогата и хатха йогата. Актрисата посвещава три дни и на силови тренировки или кардио, което прави на гладно. Когато времето навън е приятно, тя тича в парка, но иначе тренира във фитнеса.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

В залата тя кара колело, бяга на пътеката или използва елипсовидния тренажор. "Без значение какво ви казват хората, на гладно изгаряте повече калории", смята Джен. Наскоро тя добави и бокс към тренировките си. Уроците й с професионален треньор продължават от 45 минути до 2 часа. 

"В боксът има добър психологически аспект. Мозъкът непрекъснато работи", казва звездата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

НЕГРАМОТНИ СТЕ ( преди 3 години )
"за по-доброто кръвоУросяване на кожата ?!?!?! .... Кой е написал това?????????
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар