IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гъби – новата задължителна съставка в грижа за кожата

22 март 2021 08 30

Екстрактът от тях е чудесен срещу изсушаване

Снимка: iStock

Независимо дали обичате или мразите гъби върху пицата си, те имат множество здравословни ползи за тялото, включително и за кожата.

Ако много се интересувате от козметика, вероятно сте запознати с хиалуроновата киселина. Съставката е популярна сред марките за грижата за кожата и дерматолозите, тъй като е полезна за запазване на хидратацията и борбата с множество проблеми. Е, tremella fuciformis, известна още като снежна гъба, е хидратираща съставка, която действа на принципа на хиалуроновата киселина и привлича влагата към кожата. Това я превръща във впечатляващ хидрататор, задължителен за всеки от нас.

кожа, лице,

Снимка: iStock

Въпреки че през последните години марките за грижа за кожата улавят ползите от екстракта от снежни гъби, той често се среща в китайските десерти и е дългогодишен продукт в азиатската медицина и традициите в грижата за кожата, тъй като може да се похвали и с лечебни ползи.

Според козметичния химик Джинджър Кинг, снежните гъби са много популярни в азиатските страни, като често могат да се намерят и в десертите, предлагани в китайските ресторанти. „Този екстракт има превъзходни овлажняващи предимства, а също така помага за изсветляване на кожата. През последните години потребителите признават, че гъбите са адаптогени, които могат да помогнат за намаляване на стреса“, допълва Кинг пред InStyle.

миене на

Снимка: iStock

Освен хидратиращи, снежната гъба има и антистареещи ползи за кожата. Дерматологът д-р Рейчъл Назарян казва, че екстрактът е доказал в проучвания, че предпазва от някои признаци на стареене, както и от увреждане на свободните радикали, което го прави потенциален инструмент в ежедневния ни режим в борбата с бръчките, фините линии и дори лошия тонус на кожата.

Ако търсите средство, което предлага повече ползи от просто хидратация, снежната гъба е чудесно решение. „Хиалуроновата киселина е чудесна за повишаване на водното съдържание в кожата, но екстрактът от снежни гъби може да увеличи естествената хиалуронова киселина в тялото, като същевременно повиши колагена и еластина“, добавя д-р Назарян.

маска за

Снимка: iStock

Като се има предвид това, продуктите със снежна гъба, в допълнение към хиалуроновата киселина и антиоксидантите, може да даде овлажняващ тласък на кожата, независимо от нейния тип. Разбира се, ако имате алергия към каквито и да е било гъби, не трябва да използвате съставката.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари