IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетен маникюр – кое цвете е най-актуално за декорация? 

28 април 2021 12 30

Ето няколко идеи, които да изпробвате

IStockphoto

Пролетта ни носи вдъхновение за нов маникюр. Разхождайки се навън, ще видим много цветя, с които може да украсим нашите нокти. Освен лалето, което е основен мотив при 90% от идеите, едно друго е по-популярно този сезон. Става дума за маргаритката и най-вероятно това е така, защото всеки може да си я направи сам вкъщи.

Цветът на растението е един от най-разпознаваемите от малки и големи – съставен от бели листенца около жълти тичинки. Както вече ви съобщихме, ще го видим при колиетата и гривните от мъниста, които отново са на мода. Освен при тези любими на някои аксесоари, той се среща и в някои дрехи като тениски, блузки и рокли.

Какво ви е необходимо за обикновен маникюр с маргаритки:

- безцветен лак за нокти;
- жълт лак за нокти;
- бял лак за нокти;
- апликатор с топче.

маникюр с

IStock

Всички нокти са с безцветен лак, като отгоре, с помощта на апликатора, правите белите листенца едно по едно, като в средата поставяте по една точка жълто. Може да съчетаете няколко малки и големи маргаритки, зависи колко дълга и широка е всяка плочка.

4 идеи за маникюр с маргаритки:

1. С жълта и бежова основа

Истинска класика е да ползвате жълтия цвят, точно като този на слънчевите лъчи и тичинките на цветето, за да лакирате с него част от ноктите. На един на всяка ръка поставяте бежово. Именно върху него ще нарисувате по две маргаритки – на върха и в основата. Това може да стане с помощта на апликатор или пък тънка четка.

2. С лилава основа

Светлолилавото, подобно на това на лавандулата, е сред топ 5 на цветовете за пролетен маникюр. Затова пробвайте да нарисувате цветенцата върху него.

Лакирайте ноктите с лилавото, след като изсъхне, с помощта на апликатор направете по 5 точки с бяло. В средата поставете по 1 жълта точка или самозалепващо камъче в същия цвят.

3. Цветен френски маникюр

Тук идеята е ноктите да са леко заострени с помощта на пилата. На всеки връх трябва да има различен цвят лак, а отгоре, където изберете по плочката, да поставите по две маргаритки. В случая в средата има златен брокат.

4. Обемна маргаритка

За тази идея ще ви трябват повече рисувални умения. Може да сложите нежен матов или обикновен лак за основа, а отгоре да направите по-обемна маргаритка. Важно е всички тичинки да са под формата на капки, по-големи, заемащи почти целия нокът. Накрая ги оформете с малко черно в средата, за да станат по-абстрактни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари