IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Неостаряващи звезди: Тайните на Мадона против стареене

27 юли 2021 08 30

Тя следва тази рутина всеки ден

Снимка: Getty Images

Сутиени с шипове, изрязани тоалети и плътна очна линия. Това виждахме на музикалната сцена през 80-те години, когато на върха беше Мадона и нейният екстравагантен стил. Тогава тя беше провъзгласена за Кралицата на попа и вече четири десетилетия е в полезрението на обществото. 

Още с първия си хит "Bordeline", който влиза в челната десетка на класациите, Мадона определя какво означава да си поп звезда. Това значи да бъдеш смел да покажеш истинското си Аз, като не се интересуваш от мнението на другите. Дали ще те обикнат, или ще те намразят, не е толкова важно, колкото да слушат песните и да идват на концертите ти. Противно на очакванията, този подход проработва и Мадона се превръща в най-желаната поп изпълнителка през 80-те и 90-те години. 

Въпреки че е под светлината на прожекторите повече от 40 години, изпълнителката продължава да изглежда невероятно. Тя не само успява да се справи с ефектите на стареенето и други стресови фактори, които оказват влияние върху кожата, но нейните записи продължават да бъдат най-продаваните за всички времена. Мадона обаче е не само кралица на попа, но и е кралица на грижата за кожата. Тя винаги се е придържала към солидна рутина и дори има собствена марка за красота. 

За наше щастие, Мадона споделя каква е нейната тайна против стареене и как успява да изглежда толкова добре, въпреки 62-те си години. 

1. Личен естетик

Тарин Греъм се грижи за красотата на лицето на Мадона от 2010 година. Двете дами се срещат за първи път четири години по-рано, когато майката на Греъм работи като естетичка на изпълнителката. След като жената се грижи за кожата на кралицата в продължение на 11 години, тя решава, че е време да се погрижи и за семейството си. Затова напуска. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Все пак нейното място е заето от Тарин, която казва, че най-голямата грешка, която хората правят със собствената си грижа за кожата, е прекалената употреба на продукти, които не са подходящи за тях. "Винаги препоръчвам консултация с естетик или дерматолог относно най-добрата рутина за вашия тип кожа", казва Греъм пред W Magazine. 

2. Собствена линия за красота

Греъм споделя, че Мадона е изключително добре запозната с всички неща за грижа за кожата. Именно любовта й към красотата я вдъхновява да създаде своя иновативна козметична линия "MDNA SKIN". Продуктите са разработени с помощта на дерматолога д-р Пол Джарод Франк. И двамата експерти смятат, че изпълнителката е много навътре в козметичната индустрия и линията й е една от най-добрите на пазара. 

3. Хидратация

Тарин Греъм помага на Мадона да развие настоящата си рутинна грижа за кожата. Разбира се, тя включва продукти от козметичната линия на звездата, предлагащи се на цени от 50 до 240 долара. Хубавото е, че можем да следваме ежедневните стъпки на изпълнителката, без да бъркаме надълбоко в портфейлите си. 

Най-важното нещо за Мадона е хидратацията, защото по този начин поддържа кожата си винаги млада. Всички знаем, че сухотата предизвиква появата на бръчки, така че е добре да следите нивата си на хидратация и да ги поддържате в оптималната зона. Според Греъм, най-добрият начин да правите това, е като използвате продукти с хиалуронова киселина. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Рутината на Мадона включва измиване на лицето всяка сутрин и вечер. След това се прилага мист със съдържание на роза, последван от очен серум за намаляване на подпухналостта, серум за лице, който осигурява ултра хидратация и завършва с крем с хидратиращи съставки.

4. Професионални лечения

Мадона се подлага на кислородни процедури за лице няколко пъти седмично. Разбира се, тя се доверява на дерматолог, който много добре знае какво е подходящо за кожата й и колко пъти трябва да се повтаря дадено лечение. Процесът включва дермабразио и дермална инфузия със серум, състоящ се от термална вода, хиалуронова киселина и антиоксиданти.

5. Не изневерява на рутината си

Използването на козметиката на Мадона няма да ви помогне да постигнете нейната кожа. Ключът към красотата е постоянството, независимо какви продукти имате у дома. "Последователността, рутината и намирането на ефективни средства са от най-голямо значение", казва д-р Франк. Той допълва, че изпълнителката е изключително дисциплинирана личност и следва всяка една стъпка от рутината си без да се оплаква. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Madonna (@madonna)

Ако се борите със сложна последователност, Франк предлага да опростите рутината си и да се придържате към основните неща. Това са нанасянето на слънцезащитни продукти, да избягвате излагането на слънце и да овлажнявате кожата. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари