IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прически есен 2021: 5 идеи, вдъхновени от жените в Лос Анджелис

19 октомври 2021 14 30

Там си падат по късия боб

IStockphoto

В началото на пандемията повечето от нас спряха да полагат кой знае какви грижи за косата. Всъщност, с това, че все по-рядко започнаха да я стилизират с лак, пяна или пък преса/маша, състоянието ѝ се подобри. После пък подстригването у дома и небрежните прически станаха най-актуални. А сега, след лятото, мнозина като че посещават по-често салоните, жадуващи промяна.

Платформи като Instagram и Facebook са пълни с видеа и снимки на коафьори от цял свят. Те диктуват тенденциите за есен 2021, черпещи вдъхновение от най-добрите. След като ви представихме какви прически са модерни в Лондон в момента, се отправяме към Лос Анджелис, където освен познатите ни тенденции в подстригването, властват и други.

Ето 5 прически, които да заимствате от жените в Лос Анджелис:

1. Цветен дълъг бретон

Онова, по което си приличат жените в Лондон и Лос Анджелис, е желанието им да имат бретони, стигащи поне до скулите или брадичката им. Той може да се оформя по най-различни начини. Но разликата е при американките, които се преориентират към боядисването му. Подобно на много звезди от музикалната сцена, те искат по един различен цвят кичури от двете страни на пътя, прокаран по средата.

Много колористи в Лос Анджелис предлагат боб с по-дълъг бретон, който от едната страна е в един цвят, докато от другата – в друг. Има и варианти с добавяне на същите пъстри кичури и в по-долните пластове.

2. Текстуриран боб

Въпросната прическа, допадаща на американките, бива актуална през 60-те. Тя е по-къса, отличаваща се с по-заоблената форма на краищата в задната част. Според фризьора Крис Джонс, най-хубавото на въпросната подстрижка е, че може да се носи както добре изправена чрез преса, така и леко вълнообразна.

При текстурирания боб има няколко слоя, но те не стоят еднакво добре на всеки. Но най-важното е лекото повдигане в корените.

3. Тъп боб

Ако не сте се подстригвали дълго време, за да имате по-дълга коса, в един момент ще поискате пълна промяна, която може да дойде с по-къса прическа. Именно такава е тъпият боб, харесван от жените в Лос Анджелис.

Все повече дами решават да отрежат повече от 2 сантиметра и избират дължина до брадичката или малко под нея. Обикновено я разделят с път настрани или в средата.

Според Ерик Торес от Санта Моника, този вид боб изглежда еднакво добре прав или начупен. Той обаче съветва да ползвате кристали или друга защитна козметика, която да предпази косъма, ако ползвате преса за оформянето.

4. Естествени къдрици

Според Катанда Джеймс, която е фризьор на доста знаменитости, тази есен из улиците на Ню Йорк се срещат все повече жени с къдрици, много от които са напълно естествени. Освен модерните афро стилове, които се отличават с по-голяма дължина, може да заложите и на коса, подстригана на пластове, с по-едри къдрици.

Ако имате къдрава коса, освежете я с лека подстрижка, като ползвате балсам или пяна, за да оформите кичурите си. Тук дългият бретон също може да се приложи, но повечето пластове не се препоръчват, защото ще създават твърде много обем.

5. Дълги вълни

Освен късите коси, жените в Лос Анджелис имат и по-дълги. Понякога те подвиват само краищата им, но тенденцията, която следват през есента, са така наречените плажни вълни.

Вместо да ползват маша за перфектните къдрици, те предпочитат по-небрежни, които не изискват голяма поддръжка. А тях могат да си направят чрез увиването на коса около колан за халат или чрез сушене в пластмасова бутилка, с издухването на всеки кичур с уред.

За да бъде тази прическа приятна за окото, може да се ползват кристали с морска сол. А подстригването на краищата всеки месец е задължително – за предотвратяване на накъсването и цъфтенето.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари