IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти трикове: Трябва ли да замразяваме гъбичките за грим?

4 декември 2021 16 30

Съветът се появи в социалната мрежа TikTok

Снимка: iStock

Снимка: iStock

През последните години TikTok се превърна в една от най-популярните социални мрежи, дори може да се нарече най-популярната. Придобила слава по време на пандемията, тя се разширява все повече и потребителите ѝ се увеличават с всеки изминал ден. Първоначално TikTok се използваше за забавление от обикновените хора, но след това се превърна в задължителен и за звездите, които искаха да бъдат по-близо до феновете си, независимо от тяхната възраст.

Така социалната мрежа леко измести фокуса от Instagram и Facebook, печелейки точки заради факта, че вътре може да се публикуват забавни клипчета, няма ужасяващи новини за коронавируса или за трагедии, и в същото време е чудесно място за създаване на нови тенденции в модата, красотата и гримирането.

Именно оттам се научихме как да правим перфектния френски маникюр, как да нанасяме червилото си и няколко трика с маска за лице. Сега в платформата се появи нов съвет, който засяга гримирането, и по-точно, гъбичките за гримиране. Според някои потребители, това може да подобри външния ви вид и да ви остави с искряща кожа.

Но дали всичко това си заслужава, или е просто трик, който не си струва да бъде опитан?

Началото на тенденцията

Всичко тръгва от потребител с името @gwmakeup, който предлага идеята за поставянето на гъбичките за грим във фризера. С повече от 2 млн. гледания, 170 хиляди харесвания и 1000 коментара, видеото бързо се превръща в тренд, който достига до всички части на света.

@gwmakeup

For a smooth & flawless finish try this!✨ #viral #makeuphack #beautyblender #foundationhack

♬ som original - ??????.?

В клипа си младата гримьорка обещава, че ще покаже на феновете си как да постигнат по-добър външен вид и как по-лесно да нанесат фон дьо тена си. Тя първо намокря гъбичката си за грим, след което я замразява за един час и я използва върху лицето си. Резултатът е блестяща кожа, която е допълнена от розово червило и черна спирала.

След като много потребители харесаха резултата, те започнаха да повтарят трика и да споделят своите видеа и мнения. „Моята кожа изглежда прекрасно след тази техника“, „Чувството е страхотно, когато използваш студена гъбичка“, са само част от коментарите.

Трябва ли да замразяваме гъбичката си за грим?

На теория звучи доста добре. По същество придавате на гъбичката си за красота някои успокояващи кожата свойства, превръщайки я в хибрид – ролер за лице и гъба за грим, който може да успокои лицето и да ви помогне за създаването на перфектния външен вид.

Но според гримьорката Джени Патинкин, трикът е просто тренд, който скоро ще отшуми. „Като гримьор и човек, който прави гъби за грим, аз лично смятам, че този хак е малко глупав“, казва тя пред Mind, Body, Green. Според нея, гъбата постепенно ще започне да се стопля, което може да повлияе на текстурата и пигментите във фон дьо тена ви. Гримът е формулиран така, че да е на стайна температура и всяко отклонение може да повлияе върху неговото нанасяне.

Тъй като маслото и водата не си партнират добре, а повечето гримове са на маслена основа, може да се окажете с гъст, неравномерен грим, когато гъбата започне да се размразява.

грим istock\

Снимка: iStock

Освен това, казва Патинкин, замразената гъба за красота може да не придаде естествено изглеждащ завършек, ако това е видът, на който се надявате. „Фон дьо тенът работи добре, когато се слее с кожата ви чрез леко повишаване на телесната топлина, което няма да се случи, ако използвате замразен инструмент“, обяснява гримьорката.

Твърдата гъба не може да нанесе толкова добре грима, както го прави меката гъба. Това може да създаде тежко и неравномерно покритие, което никой от нас не желае. Малките пори са това, което придава на гъбата толкова голямо значение. Всеки път, когато тя отскача от кожата ви, взима със себе си малко повече грим и омекотява външния вид по много контролиран начин. Когато тези пори се запълнят с лед, те не могат да абсорбират грима, което може да доведе до прекомерно нанасяне на грим.

По-добър съвет

Знаем, че замразената гъба се усеща прекрасно върху кожата, но според Патинкин ще бъде по-добре да използвате охладен ролер за лице, преди да нанесете грима си. Да, това е допълнителна стъпка в рутината ви, но гъбите за красота вършат най-добрата си работа при стайна температура.

грим istock

Снимка: iStock

Но ако все пак искате да тествате този трик, не забравяйте да изстискате цялата излишна вода в гъбата, преди да я приберете във фризера. По този начин намалявате до минимум количеството лед, заседнал в порите ѝ и избягвате прекомерното нанасяне на грим.

Как да почистваме гъбите си за грим

Подобно на начина, по който почиствате четките си за грим, гъбите трябва да се почистват редовно, за да сте сигурни, че не разпространявате микроби. Все пак искате гримът, който нанасяте, да е свеж, като в същото време да не запушвате порите си.

Следвайте тези прости стъпки, за да сте сигурни, че имате чиста гъба преди да нанесете грима си:

1. Накиснете гъбата

В малка купа смесете малко течен сапун и накиснете гъбата. След като е достатъчно накисната, изтъркайте я със сапунения разтвор докато стане чиста. Следете всички области на гъбата, които може да имат петна или да са мръсни, и ги изтъркайте по-дълбоко.

2. Използване на микровълнова

Другият начин за почистване, е да използвате микровълновата печка. Накиснете гъбата във вода и сапун за една минута. След това я изстискайте и я пуснете набързо в микровълновата за няколко секунди, за да убиете и последните микроби. Най-накрая я оставете да изсъхне.

Няколко съвета, които да не забравите:

► Няма да навреди да накиснете гъбата за до един час – ако петната са упорити, накиснете я за по-дълго.

► Всеки вид течен почистващ препарат трябва да работи, просто го втрийте добре върху частите от гъбата, където гримът е в повече.

► Уверете се, че сте изплакнали сапуна, защото гъбата няма да е ефективна, ако не е напълно чиста.

► След като изстискате цялата вода, попийте гъбата с хартиени кърпи. Важно е да се уверите, че гъбата е суха преди да я използвате върху лицето си.

► Почиствайте гъбата си ежеседмично, ако я използвате всеки ден, и поне веднъж месечно трябва да я поставите в микровълновата за не повече от 30 секунди. Топлината помага да се унищожат повече микроби.

Без съмнение, най-важното нещо, което трябва да запомните е, че целта на почистването на вашите гъби за грим е да убие микробите. Докато това също така ще гарантира, че гримът ви ще се нанася равномерно в бъдеще, трябва да сте сигурни, че сте се отървали от микробите, за да не разпространявате бактерии по лицето си, които могат да причинят акне.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари