IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бюти блендер – как да го използвате?

19 декември 2021 12 00

Заменете обикновената гъба за грим с него през 2022 г.

IStockphoto

IStockphoto

Бюти блендерът е апликатор за нанасяне на грим, появил се на пазара още през 2007-а. Въпреки това, много от нас започнаха да го употребяват едва през последните няколко години. Той е вид гъбичка, но е много по-ефикасен от обикновените, които ползваме в ежедневието. Причината е, че чрез него продуктът се разнася по-добре върху кожата и не се прахосва.

Ако разгледате няколко идеи за грим в социалните мрежи, ще забележите, че техните автори ползват цветни аксесоари с различна форма, с които поставят основа, праймър или фон дьо тен. Но те са подходящи още за коректор, сенки, хайлайтър и други видове грим. И тъй като не всяка жена е наясно с това, е хубаво да разясним как най-ефикасно може да се ползва въпросният апликатор, кои са неговите предимства и кои са основните грешки, които да избягваме, служейки си с него.

Бюти блендер – начин на употреба

бюти блендер,

IStock

Редовно почистване – преди и след

Както всеки друг аксесоар за гримиране, този също трябва да се почиства старателно. Според гримьора с потребителско име Lotstar в Instagram, все още има хора, които не мият своя бюти праймър дълго време. А това намалява „живота“ на апликатора.

Почиствайте бюти блендера както преди, така и след използването му, като в идеалния случай, може да издържи до три месеца, посочва инфлуенсърът. И обръща внимание, че само обикновено изплакване не е достатъчно. Ето защо е добре да ползвате течен сапун (без аромат) или специални подложки, върху които да триете блендера, докато падне мръсотията.

В случай, че гъбата има петна дори след миенето със сапун, то Реа Ан Силва предлага да я накиснете с препарата и я оставите за една нощ във вода.

Задължително навлажняване

„Бюти блендерът трябва винаги да се използва влажен, за да си гарантирате, че нанасяте безпроблемно“, отбелязва пред TZR Lotstar. В противен случай ще поеме твърде много от продукта. Златното правило е да намокрите гъбата или да я освежите със специален спрей, да изстискате излишната вода (ако се налага) и действате. Тя е направена така, че абсорбира вода, но не и твърде много от продукта, ако е влажна.

бюти блендер,

IStock

Нанасяне с потупване

Много гримьори отбелязват, че не всички жени знаят, че с бюти блендера не се маже хаотично по лицето. По-скоро са необходими потупвания, за да не остават грозни следи например от фон дьо тен. Не е нужно да оказвате силен натиск, а по-скоро гъбата да отскача от кожата.

Освен това, продуктът не бива да се поставя директно върху бюти блендера. По-уместният вариант е да се нанесе върху лицето чрез точки, на определени места, след което да се разнася чрез гъбата.

И двете страни се използват

Хубаво е да знаете, че гъбата е направена така, че да се използва от всички страни. Капковидната ѝ форма не е случайна. Чрез нея може да придадете различно ниво на покритие.

„За пълно покритие използвам навлажнен край на блендера (най-широката част), за да нанеса фон дьо тен“, казва Lotstar. По думите ѝ, ако иска по-леко покритие, то тя обръща и ползва гъбата от другата страна.

Според гримьора Таша Браун, бюти блендерът е перфектен апликатор за нанасяне на „мека, дифузна основа“. Но всъщност, много често при първия път остава твърде много продукт върху блендера, заради което трябва да продължим с чистата страна, за да получим желания ефект.

грим, сенки,

IStock

Бюти блендерът не е само за кремообразни гримове

Не си мислете, че може да използвате гъбата само за фон дьо тен и основи с кремообразни формули. Тя действа фантастично и при прахообразни продукти – нещо, което много жени не подозират.

Нанесете щедро количество полупрозрачна пудра върху коректора с навлажнен бюти блендер. Оставете да престои 10 минути, докато топлината на лицето ви фиксира продукта, след което отстранете излишната пудра с пухкава четка.

Не забравяйте предварителната подготовка на кожата

Според специалистите, за да използвате правилно гъбата, то вие имате нужда от повече практика. Не забравяйте предварителната подготовка преди бюти блендера.

Подготовката на кожата на лицето преди грима е изключително важна за крайния резултат, към който се стремим. Хубаво е да ползваме серуми и лосиони. След тях с блендера гримът се разпределя по-равномерно, защото кожата не е твърде суха.

грим istock\

IStock

Подсушаване след използване

Когато поемат влага, тези гъби увеличават обема си. След като приключите с използването им, ги измийте хубаво, изстискайте и подсушете добре. По този начин ще предотвратите образуването на мухъл и разпространение на бактерии в тях.

За да може бюти блендерът да изсъхне напълно, е хубаво да се постави в херметична торбичка за грим или да се сложи на проветриво място.

Кои са най-често срещаните грешки при използване на бюти блендер?

Основното правило е, че бюти блендерът винаги трябва да е влажен, но е добре да знаете, че има и изключения.

„Сухите гъби са чудесни за смесване и разнасяне на цвета. Обичам да омекотявам, очертавам и изчервявам със суха гъба. Също така е чудесна за изглаждане на фон дьо тен около ръбовете на лицето“, казва Моли Стърн. Но предупреждава, че намокрянето е задължително за смесване на коректор, фон дьо тен или друг подобен грим.

Друга често срещана грешка е, че бюти блендерът не се използва за премахване на натрупване на продукти. Онова, което трябва да направите, е да вземете влажна гъба и да потупате с нея по всички проблемни зони – например под очите или носа, за да коригирате несъвършенствата.

Острата част на гъбата невинаги се използва по предназначение. А тя е идеална за разнасяне на коректора до линията на миглите или за разпръскване на сенките по линията на миглите. Тя е направена така, че да достига до по-труднодостъпни места.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари