IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Деми Мур споделя тайните си за красива коса

6 август 2022 15 00

И защо повече никога не би се подстригала късо

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Поддържането на здрава, хидратирана и подхранена коса е една от най-трудните ни задачи. Внимателно пресмятаме кога трябва да я мием, как това да съвпадне с всичките ни планове, как да се предпазим от допълнително изпотяване в залата или в най-горещите дни, както и как да не мием косата си всеки ден, когато сме на морска почивка.

Чували сме, че витамините и добавките помагат, но понякога и те не вършат чудеса. От друга страна пък, лекари казват, че най-важното е начинът по който се храним, като правилната диета ще ни спаси от добавянето на излишни хапчета към рутината си. Разбира се, точните козметични продукти също са от изключителна важност, като при тях трябва да се вземе предвид типът на косата, какви резултати искате да постигнете, колко изтощени са кичурите ви и дали се боядисвате.

Когато към всичко това добавим и натоварения начин на живот, грижата за семейство и домакинство, поддържането на социални контакти и ходенето на тренировки, вниманието към косата остава някъде в края на класацията. А не бива. Като човек, който познава много добре забързания начин на живот, Деми Мур споделя своите тайни за красиви кичури и защо никога не би отрязала отново косата си.

Гледайки напред към 60-ия си рожден ден през ноември, актрисата, която наскоро пусна и колекция бански, говори пред списание People относно дългата си и блестяща коса, която е повод за завиждане от дълго време. Мур признава, че преди е била истински хамелеон относно прически, но вече се харесва само с дълга коса и смята да не я подрязва.

„Правила съм всичко с косата си. Бръснела съм я. Боядисвала съм я. Имала съм много къса прическа. Когато не работя обаче, се опитвам да правя с нея минимални неща“, казва тя пред People. Допълва, че косата се стресира дори при обикновен допир от друг човек. Затова, когато е със свободен график, Мур дори не използва топлинни уреди, като оставя кичурите да починат. Също така не мие косата си твърде често.

Що се отнася до подстригванията, актрисата казва, че това е „почистване“, чрез което запазва здравето на кичурите. Останалото обаче, според нея, идва отвътре. „Трябва да се храните правилно“, категорична е Мур.

Актрисата все още се помни с обръснатата си глава от 1997 година. Тогава тя прави промяната заради ролята си във филма „Редник Джейн“, но сега би се замислила за подобен ход, ако ѝ се наложи. „Сега, когато съм по-възрастна, знам, че няма какво да доказвам. Така че, ако искат да съм с друга прическа, могат да ми дадат перука“, казва Мур пред People. Допълва, че вече се страхува да се подстриже по-късо, защото не знае точно как и кога косата ѝ ще се върне към първоначалната си дължина.

Един от любимите ѝ продукти за поддържането на здрава коса, хидратиращ и успокояващ шампоан с екстракт от жожоба, масло от ший и витамин С. Според Мур, хората с дълга коса трябва да използват продукти, които не са твърде тежки, но в същото време осигуряват подхранващи резултати.

За актрисата дългата коса не е само начин да повдигне самочувствието си, но е и оръжие срещу патриархалните митове, които все още съществуват в света. „Помня, че някой ми беше казал, че по-възрастните жени не трябва да имат дълга коса. И това не мога да го забравя. Не ми харесват правила, които нямат истинско значение или доказателства, върху които да стъпят“, категорична е Мур.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари