IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Barbiecore Beauty - задължителната тенденция за лятото

6 август 2022 16 30

Розовото е в грима, дрехите и аксесоарите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Първо допаминовото обличане стана популярно. След това, ярко розовото шоу на Valentino представи отново магията на цветовете пред света. Сега тендецията Barbiecore е навскяъде - както в модата, така и в красотата. 

"Барби стъпи на сцената на красотата и модата през 1959 година и оттогава изигра вълнуваща роля в повлияването на личния стил на поколенията, както възприемайки различни тенденции, така и създавайки съвсем нови", казва Ким Кълмоун пред InStyle. Характерният външен вид на куклата Барби и афинитетът й към розовия цвят продължават да служат като централно вдъхновение за безброй марки за красота, визии на знаменитости и експерти в модата. 

Въпреки че модата на Барби е тук от дълго време, тя стана особено популярна тази година и нейното трайно наследство със сигурност ще бъде наоколо много дълго време. Както обикновено, ние имаме цялата информация за вас, когато става дума за нововъзникващи тенденции в красотата, така че ще ви предоставим всиччко, което трябва да знаете за Barbiecore. 

Какво е Barbiecore?

Говорим за розово облекло, аксесоари, грим, цвят на косата и други. Но възраждането на външния вид, вдъхновен от Барби, наистина не трябва да ни изненадва. 

Ако се замислите, Барби винаги е била икона за стил и наближаването на премиерата на филма "Барби" с Райън Гослинг и Марго Роби, любимият цвят на емблематичната кукла очаквано вдъхнови множество тенденции за красота за лятото на 2022 година. 

мода, розово,

Снимка: Getty Images

И не само знаменитостите харесват тази тенденция. Според сайта Pinterest, търсенето на съдържание за красота в стил Барби нараства с всеки изминал ден. Всъщност, резултатите показват 30% увеличение на търсенията за розови сенки и 60% на розово червило. Освен това, потребителите се интересуват също така от розови нокти, като това търсене е нараснало с цели 75% спрямо миналата година. 

Красота в стил Барби - задължителна за лятото

Грим

Един от най-лесните начини да придадете цвят на лицето си е като добавите цветни сенки към вътрешните си ъгли на очите. Също така може да използвате розовото и върху клепачите и бузите си, за да се впишете още по-добре в стила на Барби. 

Основните елементи в тенденцията Barbiecore са свежа и безупречна кожа, зачервени бузи, добре поддържани вежди и луксозни мигли с розов нюанс по устните. Меган Фокс се справя чудесно с тази задача, избирайки неоново розови сенки, комбинирани с розова коса и дълги розови нокти. 

Коса

За да влезете напълно в модата на Барби, помислете за боядисване на косата в розов цвят. Тук обаче говорим за онзи нюанс на дъвка, който си спомняте от детството и сега може да видите в сладоледените салони. Ако не се сещате, погледнете към Дженифър Лопес, която за много кратко време беше с розова коса. 

Ако пък не сте сигурни дали розовото е за вас, може просто да използвате перука за проба. Разбира се, изборът на наситеността на цвета зависи изцяло от вас, както и мястото, на което да го поставите. Може да боядисате цялата си коса, но също така може да се задоволите само с оцветяването на краищата. 

Нокти

Последно, но не и по важност, са ноктите. За изцяло вдъхновена от Барби визия, те трябва да бъдат в розов цвят, като могат да съвпадат с грима, обеците и тоалета, както го направи Камила Кабейо. 

Ако пък искате да докажете любовта си към любимия, може да поставите инициалите му върху розовия си маникюр, по примера на Ким Кардашян.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари