IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стягане на корема като Ким Кардашян - какво представлява процедурата

13 август 2022 21 00

Риалити звездата заяви, че процесът е бил болезнен, но си е струвало

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Понякога красотата изисква жертви. Никой не разбира тази поговорка по-добре от Ким Кардашян

Риалити звездата наскоро призна, че се интересува от външния си вид и постоянно се притеснява от това как изглежда в очите на хората. Именно затова, когато е помислила, че изглежда увиснала в коремната област, веднага се насочила към лекарския кабинет, за да си направи процедура, която стяга кожата. Операцията се извършва с устройство за микронидлинг, само и единствено от професионалисти и обучени естетици. 

"Това промени изцяло играта. Мисля, че това е любимият ми лазер. Беше болезнено, но си струваше", написа Ким в социалните мрежи преди седмица. Тя сподели снимка на плоския си стомах, който изглежда зачервен от операцията. 

Подобно на покриването на лицето с кръв, което отново беше популяризирано от Ким, резултатите от последната й козметична интервенция привлякоха вниманието на околните. За щастие, д-р Ашкан Гхавами отговаря на всички въпроси на публиката, дори и малко повече. Той работи в Бевърли Хилс и лично се заема с операцията на Ким, разкривайки как е преминало всичко. 

Процедурата, на която Кардашян се е подложила, е радиочестотно лечение, при което се използва топлина, доставяна под кожата на определена дълбочина въз основа на игли. Всеки клиент има различно желание относно къде точно да се направи интервенцията, включително на челото, под очите, бузите или шията. От това зависи и колко надълбоко са забити иглите. 

Лазерите за лицето и тялото са различни, защото разполагат с различна дълбочина на проникване. Уредът за тяло се използва над коленете, вътрешната част на бедрата, ръцете и около пъпа и корема. 

Относно нивото на болка, което беше описано като "високо" от Ким, д-р Ашкан казва, че всичко може да бъде безболезнено чрез блокирането на някои от нервите чрез инжекция, както се прави при зъболекарите. Може също така да бъдете безчувствени за около 20, 30 или 35 минути. "Не съм сигурен точно колко време беше Ким в това състояние, но не мисля, че беше много", допълва лекарят. 

По думите му, процедурата трябва да боли, но не много. "Не искаме непременно човекът да е напълно безчувствен", категоричен е той. Причината е, че лекарите искат да говорят с пациентите относно дълбочината на лазера и да разбират как се чувства човекът във всеки един момент. 

Цялото лечение трае около 15 до 30 минути, в зависимост от това колко зони искате да стегнете. Ако се съсредоточавате върху деколтето и ръцете, времето ще скочи до 45 минути. Но обезболяващото средство ще ви пусне чак след час или дори малко повече. 

Д-р Гхавами казва, че преди процедурата трябва да бъдат изчистени няколко въпроса. "Трябва да се разбере пигмента, съдържанието на меланин в кожата и колко лесно човек почернява, защото доставянето на прекалено много топлина може да ви причини вреда", обяснява той. 

Веднага след лечението, ще забележите зачервяване в третираната зона, което ще се премахне след ден-два. Има фаза, в която може да усещате леко подуване, но постепенно колагенът ще се възстанови и кожата ще стане по-стегната. 

Според д-р Ашкан, е невъзможно резултатите да не се появят. "Може да отнеме време, но определено ще забележите разликите и дори ще ги усетите", категоричен е лекарят. Допълва, че колагенът се възстановява по по-стегнат, различен, по-организиран начин, отколкото преди, когато е остарял и отпуснат. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари