IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сапунени вежди – тенденцията, която няма да си отиде

4 декември 2022 15 00

Ето как да постигнете визията само в пет стъпки

Снимка: iStock

Снимка: iStock

През повечето време тенденциите за красота действат като ластици. Колкото повече ги разтягате, толкова по-силно и по-бързо те се връщат обратно. Това твърдение е особено вярно за веждите. Въпреки че тънките вежди с високи, заоблени дъги доминираха през 90-те и 2000-те години, знаменитости като Кара Делевин, Лили Колинс и Емилия Кларк създадоха модната тенденция за гъсти вежди с квадратни ъгли и пернати ръбове през изминалото десетилетие.

Тези, които прекомерно изскубаха веждите си през предишните години, започнаха да възстановяват естествените си форми и умишлено да удебеляват косъмчетата си, проправяйки пътя за отдавна пренебрегната техника за гримиране, която стана отново популярна в социалните мрежи TikTok и Instagram. Точно така, говорим за сапунените вежди. Лесно разпознаваеми по изчеткания си пухкав вид, те наподобяват ефекта на ламинирани вежди, но изискват значително по-малко поддръжка.

Всичко, от което технически се нуждаете, за да вдъхнете живот на сапунената визия на веждите, е сапун и глицерин, което означава, че не трябва да инвестирате много пари. Още по-добрата новина, визията е много лесна за постигане. Що се отнася до техниката, не са необходими професионални умения и много време – може да получите ефекта само за минути, ако не и секунди, когато напреднете.

Сапунени вежди – тенденцията, която няма да си отиде

Какво са сапунени вежди?

Най-вероятно вече сте срещали термина сапунени вежди в социалните мрежи или във видеоуроците по гримиране. Но какво всъщност означава той? Докато някои използват фразата, за да опишат външния вид на веждите, в действителност тя се отнася до специфичен метод за оформяне. Както си личи от името, се използва сапун вместо гел. Колкото и странно да звучи, много гримьори предпочитат сапун поради силната му фиксация върху косъмчетата, достъпността и лесното му използване.

Шведската гримьорка Линда Холберг вече има милиони последователи в YouTube, привличайки ги с образователните си уроци по гримиране. Тя също така прави наръчник и за сапунените вежди, като казва, че това е често срещана техника сред професионалистите, но набира огромна популярност през 2016 година заради социалните мрежи. По думите ѝ, това е най-лесният начин да постигнете пухкави и обемни вежди без използването на много продукти.

Гримьорката Мегс Кейхил вижда, че сапунените вежди продължават да са на мода след толкова много години. Според нея, това се дължи отчасти на факта, че стилът позволява да работите с естествения си външен вид и не ви задължава да премахвате или добавяте косъмчета. „Вие манипулирате веждите си, за да изглеждат по-големи и по-меки. Сапунените вежди дори скъсяват челото ви, защото повдигането им може да увеличи почти двойно обема им“, казва тя пред Allure. Тенденцията също така ви позволява да станете по-естествени и фини, или пък по-драматични, ако това е вашето желание.

Как да си направите сапунени вежди?

Следвайте петте лесни стъпки по-долу, за да усъвършенствате сапунената визия на веждите за нула време. Ще ви трябват само четка и сапун.

1. Грижа за веждите: Ако имате специален режим за веждите си, изпълнете го с водоустойчива формула, след което нанесете сапуна отгоре. Съветът на експерти е да нанесете малко пудра или молив, които да разнесете докато придобият естествен вид, след което да продължите с нанасянето на сапуна. Той трябва да е последен, защото после може да възпрепятства разнасянето на останалите продукти.

2. Навлажнете чиста четка: Започнете с навлажняването на четка за вежди, като гримьорите препоръчват да използвате фиксиращ спрей, за да придадете на дъгите си допълнителна фиксация. Ако нямате подобен продукт, мист за лице или обикновена вода също ще свършат работа. Все пак внимавайте с водата, защото прекаленото количество ще накара сапунът да се разпени.

3. Намажете четката със сапуна: Направете го като я плъзнете по парче глицеринов сапун. В началото нанесете малко количество, след което може да увеличите, ако не ви е достатъчно.

4. Оформете веждите: Сега е време да изчеткате веждите си с подготвената четка. Направете го от долу нагоре под ъгъл от 45 градуса.

5. Завършете: Натиснете косъмчетата към кожата с пръст или с дръжката на четката. Това е тайната за т. нар. „ламиниран вид“, който се характеризира със стегнат ефект и не се разваля през целия ден.

Боядисване на веждите с къна. Какво трябва да знаете?

По-плътни вежди – Брук Шийлдс споделя своята тайна

Още съвети

Ако сте новак: Ако TikTok и Instagram ви показват само сложни сапунени вежди, знайте, че това не е единствената опция, когато става въпрос за пресъздаване на тенденцията. Рене де ла Гарза казва, че сресването на веждите изцяло изправени нагоре може да бъде неподходящо за чертите на лицето на повечето хора. Той обича да създава естествена вълна навън, под ъгъл до 45 градуса, към опашката на веждите, за да направи по-изчистен и натурален ефект.

Ако имате редки вежди: Гримьорите предпочитат да правят външния вид на естествено пълни и неподдържани вежди, но казват, че хората с редки вежди не трябва да се чувстват пренебрегнати и отхвърлени поради вида на косъмчетата им. При по-редки или по-тънки вежди може да се наложи да добавите малко повече цвят към тях, за да изглеждат пълни и пухкави. Но все пак запомнете, че колкото по-естествена е основата, толкова по-добре.

Ако имате гъсти вежди: На хората с особено гъсти вежди може да се наложи да си поиграят повече с разположението на косъмчетата. Те се нуждаят от повече ръчно разделяне с четката, докато по-редките вежди реагират по-бързо и са готови с няколко плъзгания.

Какъв сапун да използвате?

За оформянето на сапунени вежди не може да използвате всеки сапун, който имате в банята. Един фактор, който трябва да имате предвид, е глицеринът. Той е страхотен овлажнител и може да поддържа веждите хидратирани и здрави. Важно е да знаете, че оставянето на сапун върху лицето за продължителен период от време може да раздразни кожата, така че е добре да използвате нежен сапун.

Естетически погледнато, гримьорите препоръчват т. нар. прозрачни сапуни, които няма да оставят бели петна по веждите. За щастие, повечето продукти на основата на глицерин отговарят на това условие.

За да разбирате първи за новите новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари