IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шапката на Дядо Коледа – идеална за вашия нов маникюр

23 декември 2022 16 30

Ето няколко идеи, които да изпробвате

IStockphoto

IStockphoto

Дядо Коледа ще бъде при нас съвсем скоро! Преди да е дошъл в дома ни с големия чувал, е време да се подготвим с празнична украса, коледни сладки и настроение. А за него, освен гледането на класиката „Сам вкъщи“ и слушането на песни от сорта на All I Want For Christmas Is You, ще допринесе и един нов маникюр. Той задължително трябва да е с червен цвят – също като този от одеждите на белобрадия старец.

Ако вече сте си правили маникюр със снежинки, то е време да изпробвате друг популярен мотив – шапката на Дядо Коледа. Тя е пухкава, мека, със симпатичен бял помпон.

Маникюр с коледни шапки – защо не?

Ако влезете в Instagram и въведете #santahatnails, ще откриете безброй идеи. Онова, което ги обединява са червено-белите шапчици, захарните пръчици, снега и заряда, който ни носи коледната украса.

Не е нужно да ходите в салона за красота, за да си направите маникюр с шапка като тази на Дядо Коледа. Може да го направите и вкъщи, стига да разполагате с четки за рисуване и апликатори, с които да постигнете по-прецизни дизайни на отделните плочки.

Ето няколко идеи с шапчици в червено и бяло, от които да изберете за Коледа:

1. Френски маникюр

Тук не просто върховете на ноктите са в яркочервен цвят. Те приличат на шапката на Дядо Коледа.

Въпросният ефект се постига като първо се поставя нежна розова основа на всяка плочка. И на всеки връх по една лента в червено. После с помощта на апликатор или четка се рисува бялата пухкава част на шапчицата, както и нейният пискюл, който сякаш виси от върха.

2. Шапки и елхички

Тук въпросният мотив е почти на цяла плочка. Може да го направите на част от ноктите, лакирани в прозрачна или нюд основа. Отгоре рисувате самата шапка в червено и бяло както е на снимката.

При тази идея бялата лента на шапката на Дядо Коледа се пада на върха. На останалите нокти си направете елха чрез тъмнозелен брокат, върху който да добавите цветни лакове под формата на точки – за играчки.

3. Нестандартен френски маникюр

Тук освен само бяла или червена лента на всеки връх, може да направите двойна или тройна. Трябва да получите нещо като вълна, приличаща на шарен бонбон, започваща от единия ъгъл на нокътя и завършваща в противоположния му.

Освен обикновена френска лента в бяло, на другите плочки може да нарисувате лицето на Дядо Коледа. Не забравяйте и неговата шапчица.

4. Различна украса на всеки нокът

Тук шапчицата на белобрадия старец, раздаващ подаръци, е само на една плочка. На останалите има други популярни коледни декорации. Например панделка на подарък, еленче с червен нос, елхова клонка и други. Не бива да забравяме и червения брокат, без който идеята не може.

Зимен маникюр – 5 дизайна, които да опитате този сезон

Гланцови нокти – новият задължителен маникюр за зимата

Кадифен маникюр – идеален за зимата

5. Шапката на Дядо Коледа, сняг и захарни пръчици

Вместо един, използвайте няколко мотива за вашия коледен маникюр. На едни плочки нарисувайте симпатични захарни пръчици, около които пада сняг. На други чрез печат или рисуване с тънка четка, сложете снежинки. На останалите – шапчици или просто бял/червен френски маникюр.

За още идеи за празничен маникюр и тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари