IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледен маникюр – 6 дизайна, които да направите у дома

18 декември 2022 15 00

За да си спестите едно ходене до салона

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Остава съвсем малко време до най-хубавия празник в годината. Коледа чука на вратата и ни подканя да бъдем малко по-експедитивни в опаковането на подаръци, украсяването на елхата и приготвянето на вкусни и красиви коледни сладки. С всичко това обаче трябва да помислим и за външния си вид.

Тоалетите за празника са едно от нещата, които лесно избираме, но маникюрът вече е съвсем друга история. Всяка година имаме милиони предложения, които, вместо да ни улесняват, ни затрудняват все повече. Не знаем какво да направим – да заложим на класиката или да изпробваме нещо ново. Да се опитаме сами да си създадем дизайн или да се доверим на професионалист?

Ако искате да се превъплътите в маникюрист, ние имаме няколко предложения за вас. Коледните маникюри са едно от най-забавните действия през празничния сезон, създавайки още повече позитивно настроение. Хубавото на тези дизайни е, че можете да си ги направите съвсем сами в уюта на дома.

Коледен маникюр – 6 дизайна, които да направите у дома

1. Сребърен френски

Нека започнем с нещо класическо и лесно. Френският маникюр винаги е на мода, а добавянето на сребърни детайли го превръща в напълно подходящ както за Коледа, така и за Нова година.

За да го създадете, трябва да започнете с прозрачен основен лак. След това можете да направите своя френски маникюр с искрящ сребрист лак за нокти. Може да използвате самозалепваща се лента, с която да отделите върха от останалия нокът, за да не изцапате основата. Ако вярвате в стабилността на ръката си, можете да лакирате върха без помощни средства.

2. Пастелни снежинки

За сладък празничен външен вид, опитайте този пастелен маникюр със снежинки. Започнете със слой полупрозрачен или бял лак и го оставете да изсъхне. Изберете три непрозрачни пастелни лака и един бял, които ще използвате за вашите снежинки.

Добавете две различни снежинки, като използвате първите два цвята върху нокътя си, но не ги поставяйте по цялата му повърхност. Можете да рисувате снежинките ръчно, като използвате четка за детайли, но е много по-лесно да използвате площта за щамповане. Просто нанесете лак върху плочката, изстържете излишното количество, след което бавно нанесете снежинката върху нокътя. След нанасянето на всички снежинки, добавете слой бял лак върху целия нокът, оставете го да изсъхне, след което повторете с още два цвята.

Уверете се, че новите снежинки леко припокриват тези, които вече сте направили. Това ще създаде многоизмерен ефект. Накрая запечатайте всичко с топ лак и сте готови.

3. Бонбонени нокти

Този очарователен празничен маникюр ни дава нюанси на вкусни бонбони, които намираме в чорапчетата и чувалите под елхата. Този дизайн е по-подходящ за много дълги нокти, тъй като изисква повече площ за създаване.

Започнете като почистите долната част на нокътя си, след което нанесете бледорозов лак върху горната и долната му част. На върха създайте червен френски маникюр. От долната страна нанесете точки с различни размери за всеки бонбон и ги оставете да изсъхнат. С помощта на четка за нокти добавете четири до пет дебели завъртени линии към всеки бонбон и ги оставете да изсъхнат. След това добавете тънка линия към тях за допълнително измерение. Завършете с матов топ лак от долната страна и лъскав топ лак в горната страна на нокътя.

4. Монохроматична визия

За феновете на минималистичните дизайни, които нямат време за сложен маникюр, предлагаме едноцветно решение. Просто изберете пет до десет нюанса от един и същи цвят, за да може да лакирате всеки един нокът с нещо различно. Задължително изберете цветове от едно и също семейство, но с различна степен на наситеност.

Тъй като е Коледа, ви съветваме да заложите на червено, златно, зелено или кремаво. Подредете ги предварително, за да знаете точно кой кога да използвате.

Гланцови нокти – новият задължителен маникюр за зимата

Зимен маникюр – какви цветове лакове са актуални?

Бюти съвети: Има седем вида маникюр, но как да изберете правилния?

5. Като топъл пуловер

Зимата е време за уютни и топли пуловери, а Коледа е прекрасното време да включите дрехи и в новия си маникюр. Шарките, които виждате по дебелите блузи, много лесно могат да се нарисуват и върху ноктите, само ви трябва удобен шаблон.

Започнете с нанасянето на червена основа. След това поставете лента от подходящи шаблони, приличащи на шарките на зимни пуловери, върху нокътя, като се уверите, че залепва добре и по цялата повърхност. Нанесете бял лак върху шаблона и го отстранете незабавно, докато лакът все още е мокър, след което запечатайте с прозрачен горен слой.

6. Класика в бяло

Опитвате се да измислите най-лесния празничен маникюр? Просто изберете минималистичен подход и създайте класически бял дизайн. Използвайте три слоя от предпочитаното от вас бяло и сте готови. Кремавото ще се усеща малко по-меко, яркобялото придава драма, а блестящобялото прилича на сладката глазура върху коледните меденки.

За още идеи за маникюр и тенденции от света на красотата последвайте профила на Tialoto в Instagram и страницата във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари