IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Грим за 2023 – опитайте снежни сенки

29 януари 2023 18 00

Превърнете се в красив ангел

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Навън все още може и да не е типично студено за зимата, но това не важи за новата тенденция в гримирането.

Най-красивият зимен грим за очи е деликатен като снежинка и завладяващ като планина от пухкава свежа пудра. Ето защо наричаме този сладък стил „очи на снежен ангел“, създаван със слой от ярко, матово снежнобяло, нанесено върху клепачите ви. Така вие на практика се превръщате в кралицата на замръзналото кралство.

Централният елемент на визията са белите матови сенки за очи, които са идеални за по-студените месеци. Леденият, блестящ грим е на мода от известно време и напоследък хората започнаха да експериментират повече с включването на чисто бели сенки в своите визии. Това е идеалният начин да създадете повече настроение през зимата и да се забавлявате пред огледалото.

Къде сте виждали визията?

Кажете сбогом на опушените сенки! Въпреки че дълбоките, тъмни очи никога няма да излязат от мода, понякога изглеждат малко скучни за фотосесии и вечерни събития. Ярките бели клепачи, от друга страна, са привличащ вниманието избор, който ще ви гарантира комплименти навсякъде. Подобна визия бе популярна в края на футуристичните 90-те и началото на 2000-те години, като тогава блестящите и леко сребърни сенки бяха по-популярни от днешните матови формули.

Тенденцията също така споделя сходни точки с една от най-популярните визии в TikTok за 2022 година – „студено момиче“. Емблематичният външен вид има цялостната естетика на току-що приключило състезание по ски, сякаш по лицето ви се е образувала росна слана и имате красив слънчев загар. Тази бяла и сребриста ефирна визия за очи също черпи вдъхновение от някои стилове от 60-те години, характеризиращи се със смели непрозрачни сенки.

Знаменитости, модели и инфлуенсъри са големи любители на визията. Лейди Гага се появи като снежен ангел, комбинирайки бели сенки с черна спирала и рокля на Armani Prive за наградите SAG в началото на миналата година. Дуа Липа и Ариана Гранде също са фенове на белите клепачи. За леко разнообразие, шведската инфлуенсърка Матилда Джерф показа по-фин стил за празниците, съчетавайки леки бели сенки със слънчев тен за стил, вдъхновен от 60-те години.

Външният вид също придоби известна привлекателност в TikTok, като потребителите съчетават матови бели клепачи с плътна очна линия, пищни изкуствени мигли и скъпоценни камъни за лице, за да създадат още по-леденостуден блясък.

Кой може да използва грима?

Категоричният отговор е всеки. Външният вид е ангелски и ефирен, но също така е супер гъвкав и може да се персонализира според вашите предпочитания. Ако не сте напълно готови да покриете клепачите си изцяло в бяло, просто нанесете цвета върху горните или долните мигли. Ако пък предпочитате повече снежен грим, добавете бялото върху миглите и устните си.

Докоснете се до приказната версия на Снежанка, като съчетаете ледените си клепачи с наситена тъмночервена устна и пастелно розово върху бузите. Също така може да оставите очите да са фокусът във визията ви, като минимализирате грима в останалата част от лицето си.

За да намерите идеалния цвят, който да пасва на кожата ви, обърнете внимание на подтоновете си. Ако кожата ви е по-хладна и по-светла, може да заложите на сенки, които имат сребристи и сини блестящи нюанси. Ако сте с по-топли тонове, изберете нещо с повече златист блясък.

Красота през 2023 – 7 тенденции в гримирането

Грим за 2023 – хромираните устни превземат сцената

Мода и красота: Кой е цветът на 2023 година и как да го носите?

Как да постигнете визията?

Белите сенки са известни като трудна задача за решаване, но съвременните формули са направени за много по-лесно нанасяне, отколкото през 60-те, 90-те или 2000-те години. Експертите съветват да се насочите към кремообразни продукти, за да постигнете равномерен, безупречен външен вид на очите. Нанесете количество, равно на лещено зърно, върху опакото на ръката си или върху палитра, вземете плоска четка за сенки и нанесете цвета върху клепача.

Винаги започвайте с добър грунд за очи. Ако търсите по-изразителен външен вид, използвайте кремообразни сенки и добавете блясък отгоре. Кремовете са по-плътни, така че ще ви осигурят покритие, което е по-трудно за разваляне през деня.

За равномерно матово покритие трябва да бъдете готови за множество наслояване и смесване, като повтаряте два или три пъти, за да получите наистина дълбочината и желаната непрозрачност. Опитайте шербетово бяло или ментово бяло, като добавите капка неоновозелено, създавайки уникален, мек обрат на класическия цвят.

Красотата на визията „снежен ангел“ е, че може да бъдете напълно матови или да експериментирате с текстура, а резултатът и в двата случая ще бъде прекрасен. За по-фина атмосфера винаги можете да останете само с бял блясък. Може дори да използвате бяла очна линия, за да създадете забавно котешко око. Има множество начини да включите бялото във външния си вид, така че се забавлявайте с него.

@thecurlybeviie Reply to @babygirlkhye Tutorial on my Snowy White Eye Look! ?❄️ I’ll have all product details in the comments #fyp @lancome.official @REVOLUTION @NYX Cosmetics @Fenty Beauty ♬ When I'm in Your Arms - Cleo Sol

За да разбирате първи за новите тенденции в красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари