IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Безупречна усмивка – 4 лесни домашни трика за избелване на зъбите

2 април 2023 12 00

Време е да заслепите околните

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Джулия Робъртс, Ан Хатауей и Бионсе имат едно общо нещо – усмивка за милион долара. Дори и да не сте знаменитост, вашата усмивка може да бъде най-добрият ви аксесоар. И въпреки че не можете да се появявате често на червения килим, няма да ви навреди да имате перлено бели зъби, готови за снимка, особено когато си проправяте път през всичките пролетни и летни събития на открито.

Ако и вие, като нас, сте се заклели никога да не изпробвате тежки избелващи зъболекарски процедури и продуктите, които обещават усмивка на филмова звезда, но имат висока цена, имаме няколко лесни съвета за вас. Хубавото е, че не трябва да се отказвате от любимата си кофеинова напитка или шоколада, които са набедени за най-големия враг на белите зъби.

Вярвате или не, има няколко лесни стъпки, които да ви осигурят ослепителна усмивка без използването на токсични методи или продукти със съдържанието на химикали. Хубавата новина е, че най-вероятно вече притежавате необходимите съставки в кухнята си и можете бързо да си направите „отварата“. Другата приятна част от това занимание е, че всички изброени продукти са на достъпни цени.

4 лесни домашни трика за избелване на зъбите

1. Сода за хляб

Основният кухненски продукт, който освежава вашия хладилник и е основна съставка в любимите ви рецепти за бисквити и печива, може да се използва и за полиране и избелване на зъбите. Като мек абразив, содата може да изсветли някои петна по зъбите и да помогне за отстраняването на зъбна плака.

@kishengodhia DIY TOOTH WHITENING!? ? #bakingsoda #teethwhitening #teethcare #diywhitening #hydrogenperoxide #zoomwhitening #arcwhitening #yellowteeth #dentist #learnontiktok #greenscreen ♬ original sound - Kishen Godhia

За да предприемете метода, първо смесете равни части сода за хляб и вода в малка купа, докато създадете паста. Потопете четката си за зъби в сместа и изчеткайте с нежни кръгове, като се уверите, че сте покрили всеки зъб старателно с пастата. Изплакнете обилно след това.

2. Ябълков оцет

Друг универсален задължителен елемент в кухнята е ябълковият оцет, който отдавна е в светлината на прожекторите заради рекламираните си ползи за здравето. Тъй като е естествено кисел, той може да помогне за разграждането на плаката или други вещества, полепнали по зъбите. Ph-то на ябълковия оцет може да премахне петната по зъбите, което помага за естественото им избелване.

@theshahsofdentistry ❕Apple Cider Vinegar can DESTROY your teeth❕? It’s marketed as a health supplement, but it is VERY ACIDIC ? Every day consumption can lead to EROSION damage on your teeth??TRY TAKING APPLE CIDER VINEGAR IN CAPSULE FORM instead of drinking it!No “health benefit“ craze is worth you eventually needing a crown on every tooth. ??‍♀️ Some food for thought! ?#dentist #applecidervinegar #lemonwater #weightloss #womenshealth #healthandwellness#fyp #foryou #dental#electrictoothbrush ♬ Sunny Day - Ted Fresco

За да използвате оцета в създаването на ослепителна усмивка, просто изплакнете устата с разтвор от оцет и вода, като внимателно прекарате течността между всички зъби за около минута.

3. Кокосово масло

Ако сте запознати с аюрведа, вероятно сте чували за издърпване с масло. Това е древна аюрведична практика, която включва използването на супена лъжица масло – кокосово или сусамово – която да задържите в устата си за около 20 минути всеки ден. Тази практика помага за извличането на токсини и бактерии, които причиняват обезцветяване на зъбите. Смята се, че естественото лекарство не само избелва усмивката, но също така освобождава тялото от токсини, освежава дъха и значително подобрява здравето на устната кухина.

Красота по време на карантина! Как да избелим зъбите си у дома?

5 мита за избелването на зъби

Топ 5 на храни и напитки, които съсипват зъбите ви

4. Плодове и зеленчуци

Ето още една причина, поради която да се запасите с плодове и зеленчуци тази пролет. Оказва се, че те не само осигуряват на тялото витамини, минерали и фибри. Съединението D-лимонен и лимонена киселина, които се съдържат в корите на някои цитруси, са страхотни за избелване на зъбите.

@creative_explained Don’t throw out orange peels.. ?? #lifehacks #orangepeels #selfcare #plantsoftiktok #orange #diy ♬ original sound - Armen Adamjan

Може да се сдобиете с по-бяла усмивка, като нежно втриете плодовите кори от портокал или лимон върху зъбите си за няколко минути. След това не забравяйте да изплакнете старателно устата и да измиете зъбите си. Въпреки че диета с високо съдържание на плодове и зеленчуци не е заместител на добрата хигиена, зъболекари твърдят, че хрупкави плодове и зеленчуци като ябълки, целина, моркови могат да помогнат за премахването на плаката.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари