IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коралово, лавандула, тюркоаз – какви ще са цветовете на ноктите през лятото

18 юни 2023 12 00

Как да се лакирате по модерен начин

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Тъй като температурите се покачват и дните стават по-дълги и по-слънчеви, сега е перфектната възможност да експериментирате с великолепен цвят, особено когато става въпрос за вашия летен маникюр.

Когато говорим за лятна цветова гама в красотата, смелите, живи и забавни цветове веднага ни идват наум. Те ни носят допълнителна топлина и позитивно настроение, които ни карат да се усмихваме, да забравим за работните проблеми и да помечтаем за ваканция и безгрижни плажни дни. Докато през зимата залагахме на повече приглушени цветове и матови нюанси, сега е време да извадим на показ цялата си любов към неона и блясъка, които ще паснат чудесно на светлите дрехи и красивите бански тоалети.

Според маникюристи, едни от водещите цветове това лято ще бъдат яркожълтото и цитрусовите алтернативи на класическия червен маникюр. Те смятат, че е крайно време да излезем от зоната си на комфорт и да експериментираме, защото лятото е изцяло фокусирано върху забавления и приключения, които да ни създадат спомени за цял живот.

Какви ще са цветовете на летния маникюр за 2023?

1. Коралово

Ако търсите лятна алтернатива на изпитаното червено, не може да сбъркате с наситен корал. Според експерти, силно пигментираният оранжев нюанс е изискан, но в същото време закачлив и може много лесно да ви накара да се откроявате сред тълпата. Най-хубавото е, че коралът може да се впише в почти всеки летен тоалет, като се препоръчва най-много на хората с по-топли тонове на кожата.

2. Лавандула

Докато от Pantone обявиха маджентата за цвят на 2023 година, то компанията за прогнозиране на тенденции WGSN описа лавандулата като основна мода. Лилавото се свързва с уелнес тенденциите и дигиталното бягство, напълно подходящо за лятото. По думите на експерти в психологията, възстановителните ритуали ще се превърнат в основен приоритет за хората, които искат да защитят и подобрят психичното си здраве.

Лавандулата също така се свързва със спокойствие и ведрина, а маникюрът в лилаво е прекрасен начин да си предизвикате всички тези усещания и във вас. Още по-големият плюс е, че нюансът беше популярен през 2000-те години, като завръщането му бележи поредния ренесанс на стари тенденции, които очевидно ще властват в модата и красотата още дълго време.

3. Розово

След като филмът „Барби“ намери своите Барби и Кен в лицето на Марго Роби и Райън Гослинг, розовото се превърна в един от най-търсените цветове не само в модата, но и в красотата. Така постепенно видяхме нарастването на розови коси, розови дрехи, а сега бъдете готови да сте заобиколени от розови нокти.

Докато през зимата виждахме малко по-наситени розови нюанси, сега очакваме малко по-леки и меки, които са едва забележими. Така ще се комбинират тенденциите „Барби“ и „Ванилено момиче“, създавайки една симбиоза, от която всяка дама, почитателка на естествената красота, ще си хареса някоя.

4. Тюркоаз

Нещо средно между синьо и зелено, напомнящо за кристалночистата вода в морето и спокойното усещане на безоблачното небе. Ефектите на тюркоаза върху психиката са толкова много, че няма да ни стигне цял ден, за да ги изброим. Освен че освежава визията, цветът е смел и нестандартен, така че определено ще предизвика интерес. Също така се съчетава с почти всичко в летния ви гардероб, така че е време да го пробвате, ако все още не сте.

5. Жълто

Цветът на слънцето и синоним на лятото, жълтото е една от ключовите тенденции в маникюра за тази година. Нюансът се свързва с оптимизъм, устойчивост и духовност, създавайки една спокойна атмосфера на ваканция и безгрижие, която да усетите дори когато сте на работа.

Френски маникюр за лятото – опитайте метода на дъгата

Нокти на русалка – сред тенденциите за летен маникюр

Нов маникюр – пролетно-летни предложения за нокти в бадемова форма

6. Зелено

Електриковото зелено придава на бялото ленено облекло перфектен завършек, но също така се съчетава идеално с черна минирокля за летни вечери навън.

7. Синьо

Със своите нотки на розово и лилаво, маникюристите наричат зелениката „спираща дъха“ синьо, което може да се съчетава перфектно с флорални мотиви. Може също така да добавите бебешкосиньо към визията си, ако предпочитате нещо по-наситено и явно.

За още тенденции в маникюра и красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари