IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шоколадов маникюр – перфектният избор за есента

19 октомври 2023 14 50

Вкусната топла напитка се пренася и върху ноктите ни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Дълго време изглеждаше, че има само два начина да носите неутрален лак – като плътен маникюр или като свеж, класически френски стил. Днес обаче има нов неутрален външен вид за ноктите ви и той става все по-популярен с настъпването на по-студеното и ветровито време, което изисква запасяване с топли и вкусни напитки. 

Нали знаете онова прекрасно чувство, когато отпиете първата глътка топъл шоколад след дълга разходка на студа в търсене на коледни подаръци? Е, все още е рано за подобен шопинг, но времето навън става все по-студено, така че никога не е излишно да пийнем една топла напитка в приятна компания. Може дори да си я вземем от машина, за да може да топлим и ръцете си, ако нямаме време да седнем в близкото кафене. 

Този богат, наситен и топъл кафяв цвят, който виждаме в горещия шоколад, се пренася и върху ноктите ни през есента и зимата. Новата тенденция за неутрален маникюр е малко по-различна от познатите ни скучни и обикновени дизайни, което я прави още по-примамлива за окото. Шоколадовите нокти се характеризират с разнообразие от неутрални кафяви нюанси. Но за разлика, да речем, от маникюр с бежови и сиви цветове, шоколадовият има най-малко три, но обикновено четири до пет, различни нюанса на кафяво и понякога бяло, което представлява белия шоколад. 

Шоколадов маникюр – перфектният избор за есента

Шоколадови полумесеци

Започваме класацията с нещо малко по-различно и интересно. Някои маникюристи наричат този дизайн обърнат френски маникюр, други му казват полумесеци. Каквото и име да изберете за ноктите си, едно е сигурно – те ще бъдат красиви и стилни в следващите няколко седмици. Това е минималистичен, но все така шикозен външен вид, изработен с шоколадови нюанси, които да ви напомнят за топлата напитка всеки път, когато погледнете ръката си. 

Шоколадови завъртулки

Друга разнообразна възможност за вашия шоколадов маникюр включва алтернативни нюанси на кафявото. Тук маникюристката Бритни Елън рисува завъртулки в цвета на предходния нокът, за да създаде нещо като оптична илюзия. Тя използва лакове за нокти в нюанси на овесено мляко, капучино и еспресо, за да създаде красивата визия. 

Шоколадови точки

Точките определено се завръщат като интересен и търсен дизайн, особено за хора, които не искат да имат много рисунки по ноктите, но в същото време не искат да оставят плочката си гола. Създаването на подобен маникюр е малко по-трудно у дома, защото ще ви е необходима стабилна ръка, инструмент за точки и малко търпение. Затова ви предлагаме да спестите нервите си и да посетите маникюрист, който ще се погрижи да получите перфектния завършек.

Шоколадов попарт

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nia Ho (@nails_and_soul)

Попарт ноктите или още наричани комиксови нокти са навсякъде в социалните мрежи и има защо. Дизайнът е изключително интересен и разнообразен, превръщайки ръката ви в истинско произведение на изкуството. Тук може да развихрите въображението си, като лакирате целия нокът в различни нюанси на шоколада или пък да лакирате плочката само в един и върху него да рисувате с други цветове.

Маникюр на точки – тенденцията, която се завръща тази есен

Черешова мока – популярният маникюр за есента

Кашмирени нокти – неутралният маникюр за есента

Несъответстващи нокти

Ако искате още по-разнообразен маникюр, може да лакирате всеки нокът по различен начин. Съчетайте няколко тенденции в едно – шахматни нокти, сърца, плътен маникюр и какво ли още не. Стилът зависи изцяло от вас и вашите желания, така че няма граници, с които да се съобразявате. 

Двоен френски 

Двойният френски маникюр запази мястото си в една от популярните тенденции през тази година, така че няма как да не получи и шоколадова вариация. За да създадете визията у дома, ще ви трябват няколко различни четки, за да направите по-дебели и по-тънки линии. Може също така да използвате самозалепващи се ленти, които да поставите между цветовете, за да създадете т. нар. „негативно пространство“. 

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари