IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дънков маникюр – ноктите, които пасват на мрачното време през есента

6 ноември 2023 10 30

Приличат на дънки, облечени върху пръстите ви

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Денимът е основна част от гардероба ни още от изобретяването му преди почти два века. Има причина перфектният чифт дънки да е толкова търсен – той е класически, удобен и върви с абсолютно всичко. 

Есента може би е пиковият сезон на денима – студеното, но не твърде студено време е идеално да облечете дънково яке или чифт широки дънки за кафе с приятелки, а и е единственият удачен сезон да носите т. нар. „канадски смокинг“ или деним върху деним. И докато летните къси панталони са свързани с леки плажни емоции, когато времето стане по-студено, ние сме склонни да изберем по-тъмни и по-структурирани кройки. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

Така че е напълно логично една от най-големите есенни тенденции в ноктите да донесе индиговия нюанс в маникюра. Т. нар. „дънкови нокти“ идват на мода, за да паснат чудесно на мрачното време през сезона, като в същия момент ни създадат един прекрасен и елегантен външен вид. 

Тенденцията

Тъмносините дънкови нокти не са нещо съвсем ново, а просто ново име за класически есенен цвят. Всеки път, когато настъпи студено време, нюансите на маникюра стават по-тъмни и синьото винаги е попадало в челните класации. Но този път цветът, вдъхновен от дънките, е по-популярен от всякога. 

В социалните мрежи мрачните нюанси набират все повече слава. Първият, по който всички дами започнаха да се захласват, бе черешовата мока, който става популярен през 90-те години на миналия век. Това е червено-черен нюанс, който е малко по-агресивен, но в същото време бляскав и лесен за съчетаване с всичко в гардероба ви. След това дойде моментът и на тъмния деним, който можете да приемете за тъмносиния братовчед на черешовата мока. 

Точно както черешовото червено беше популярно през лятото, след което беше заменено от моката, тъмният деним идва след боровинковото мляко, водна русалка и дори бледосините нокти, вдъхновени от кутийките на Tiffany. Така че е съвсем логично всички любители на маникюра, които изпробваха яркосиньото през топлите месеци, да искат да запазят този курс на красота, но в по-тъмен нюанс. 

Разбира се, има леки вариации в тъмните дънкови нокти, които всеки може да изпробва – точно като вариациите на дънките в гардероба ви. Но в по-голямата си част те попадат в категорията на тъмносиньо и индиго с лек оттенък на сиво, подобно на деним, и имат по-малко приглушен тон. Извън категорията са електриковосиньо и синьо-зелено. 

Маникюр за есента – кои цветове ще са най-модерни

Маникюр на точки – тенденцията, която се завръща тази есен

Черешова мока – популярният маникюр за есента

Как да се сдобиете с визията

Бихте могли да се отправите към салона, за да си направите маникюра, но ако предпочитате да спестите някой лев, тези нокти може много лесно да се направят и у дома. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

Първото нещо, което трябва да направите, е да намерите тъмносин лак, който харесвате. След това е просто въпрос на следване на типичната ви рутина за маникюр. Първо отстранете предишния лак от ноктите с лакочистител. След като сте готови, изрежете и изпилете ноктите до желаната дължина и форма – тук също е моментът да приложите всякакви удължители или изкуствени нокти, ако това е вашето желание. След като приключите, полирайте ноктите си за равномерна основа и нанесете любимия си основен лак, преди да сложите цвета. 

След като основният ви лак изсъхне, нанесете два до три слоя тъмен дънков лак по ваш избор и оставете да изсъхне

Ако сте фенове на ноктопластиката и по-сложните дизайни, можете да използвате тъмен деним като акцент на част от ноктите, да добавите хромирано покритие, да си направите френски маникюр или пък да залепите стикери

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sarah Alaina (@saruhnails)

Независимо от това какво решите да правите с ноктите си, запечатайте всичко с топ лак или дори матово покритие, ако искате наистина да пресъздадете външния вид на дънките. След това се погрижете за кожичките, като поставите масло за здравето им. 

За още идеи за маникюр и новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари