IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети за красота – 5 тенденции в гримирането за пролетта

8 март 2024 11 00

Опитайте ги преди всеки друг

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Колкото и да обичаме да експериментираме с гримирането през зимата, пролетта е сезонът, който предизвиква най-голям интерес у нас. Може би защото се смята за ново начало, природата се събужда и всичко изглежда възможно. Или може би защото сме прекарали зимата у дома и вече нямаме търпение да усетим първите топли лъчи на слънцето, които са съвсем различни от тези през зимата. 

Тъй като времето става по-топло и дневната светлина, с която се сблъскваме всеки ден, се удължава, няма по-добър начин да поставите началото на нов сезон на творчество и експериментиране с тенденциите от това да опитате нови подходи в гримирането, които вече са тук.

Благодарение на социалните мрежи вече имаме няколко идеи за това как ще изглеждат тенденциите в красотата през следващия сезон. За да бъдете една крачка пред другите, продължете надолу, за да видите най-популярните визии за пролетта. 

5 тенденции в гримирането за пролетта

Грижа за кожата

Миналата година беше изцяло свързана с използването на подход на грижа за кожата, а след това мисъл за гримирането. По този начин се целеше създаване на блестящ, равномерен тен, върху който да се гради, което със сигурност ще видим и тази пролет. Сияещата кожа се очаква да ръководи нещата и през 2024 година. Фокусът върху блясъка и здравословния вид е много обичана тенденция и скоро няма да си отиде. 

грижа за

Снимка: iStock

Включете в рутината си продукти с хиалуронова киселина за повече хидратация, ниацинамиди за сияен и гладък вид, както и витамин Е за регенериране на кожата. 

Тънки и плътни вежди

През последните години виждаме завръщане на стари тенденции от 90-те и 2000-те години, включително и интереса към тънките вежди. Спомняте си времето, когато лицето ни изглеждаше така, сякаш току-що сме минали през веждите си с бръснарско ножче и сме оставили едва забележима линия над клепача. 

вежди istock

Снимка: iStock

Въпреки че тънките вежди са малко противоречива тенденция, те се завръщат през пролетта на 2024 година. Но все още не посягайте към пинсетите или бръснарското ножче. Все още следваме модата за плътни и пухкави вежди, просто линията ще е малко по-тънка от това, което сме свикнали да виждаме.

Фокусът са очите

Според гримьори, едва забележимият грим около очите ще доминира отново тази пролет. Те смятат, че ще видим наплив от хора, които се отказват от изкуствените мигли и се придържат към кафява и черна спирала върху естествените си косъмчета. Това придава освежен, младежки вид на лицето за всеки, който иска да се насочи към по-лесно гримиране. Време е да изхвърлите лепилото за мигли и да инвестирате в мултипептиден серум, за да увеличите дължината и обема за естествен, лесен за постигане вид. 

Устни от миналото

Тази пролет се пригответе да видите по-модерни визии от миналото, включително и в устните. Тъмното червило набира скорост, като най-вероятно ще се изстреля до върха през следващия или по-следващия сезон. Помислете за класическите тъмни нюанси или наситени кафяви, кестенови, бордо и лилави тонове. 

червило, устни,

Снимка: iStock

Другата тенденция, за която да внимавате, е завръщането на омбре устните. Тази популярна техника за грим създава градиентен ефект, използвайки два или повече нюанса продукти за устни за пълен и дефиниран завършек. 

Какво е печен грим – тайната за безупречна кожа

Урок по гримиране – 5 трика, които ще улеснят рутината ви

Блестящи бузи

Напоследък индустрията за красота наблюдава скок в търсенето на кремообразни тонове, но гримьорите също така предвиждат дългоочакваното завръщане на кремообразния хайлайтър и хибрида между хайлайтър и руж. Те ще се превърнат в следващия основен герой за подобряване на тена, съчетавайки розовия цвят на ружа с лек блясък от хайлайтъра. Това е модерен поглед към прахообразните хайлайтъри без обаче онзи натрапчив и диско блясък. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари