IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-добрите прически за дълга коса са всичко друго, но не и скучни

24 февруари 2024 13 30

Вижте няколко идеи за подстригване на дълга коса

Снимка: Istock

Снимка: Istock

Често срещано погрешно схващане за дългата коса е, че вашите възможности са ограничени по отношение на прическите, които можете да си направите във фризьорския  салон. Разбира се, късите подстригвания като пикси или боб могат да доведат до страхотни драматични трансформации, но има много прически за дълга коса, от които да избирате, ако искате да промените и освежите визията си, без да скъсявате дължината си прекалено много.

Въпреки че дори нещо толкова малко като филиране може да окаже огромно влияние върху цялостното здраве на косата ви, има и много други техники за подстригване и наслояване за по-големи дължини, които могат да добавят по-голям обем, движение и текстура. Освен това честото подстригване на дългата коса, макар и с малко, е гарантиран начин да я запазите по-жива.

За да ви помогнем да намерите най-добрата прическа за дълга коса, ние ще ви предложим няколко вдъхновяващи идеи. Ето ги и тях:.

Най-добрите прически за дълга коса

Първо, струва си да се отбележи, че нито една прическа не е универсална за всички. Всеки стил може да бъде пригоден от вашия фризьор, за да отговаря на формата на лицето и начина ви на живот. Въпреки това има много популярни опции, които могат да направят огромна разлика.

Например рошавата прическа направи силно завръщане със своето непринудено, весело излъчване. Просто помолете вашия фризьор да ви направи дълга прическа на много слоеве и да добави тънък бретон като допълнение. Ако вашият стил е по-изчистен, можете да изберете дълга прическа с ресни, които са отчетливи и грубо подстригани. Винаги можете да добавите фин бретон към прическата си за малка, но въздействаща корекция. Отново, не е нужно да подстригвате пет и повече сантиметра коса, за да видите разликата във външния си вид – никога не подценявайте силата на доброто подстригване.

Дълга прическа на слоеве за тънка коса

Просто сте в настроение за подстригване? Добавянето на рамкиращи лицето слоеве/етажи може незабавно да придаде свеж вид на вашата прическа – особено ако имате тънка коса. Рамкиращите етажи около лицето, смесени с дълги слоеве, са страхотни, тъй като са някак по-раздвижени и придават повече гъстота на косата.

Прическа „на черта“ или с еднаква дължина 

Прическите с една, равна дължина  (на черта), характерни за 90-те, са супер популярни в момента. Стилът е вълнуващ, защото е лесен за поддръжка.

Дълга прическа за гъста коса

Двата популярни стила за дълга гъста коса в момента са или тя да е ултракъдрава, ултраслоеста или да е съчетана с дълъг бретон, който се извива настрани. Къдравата и чупливата коса може да направи безпроблемен преход към бретон на по-дълги слоеве. Правата коса може да бъде оформена както искате, но обикновено е на етажи. Фокусът на стила е дръзкият бретон – широк, но не напълно свързан с останалата част от косата.

Дълга коса с бретон отстрани

Може да опитате и една ретро прическа, която изглежда добре на всички. Бретоните така или иначе се завръщат заради вдъхновението от 70-те години в настоящата модна сцена. Можете да носите прическа с по-дълъг бретон – кичури разделени на път от двете страни на лицето. Този стил е подходящ и за фина и за по-гъста коса. За по-модерен обрат може да направите ресните малко по-къси и текстурирани, така че да можете да ги носите и като бретон, падащ над челото и да ги разделяте, когато искате промяна.

Подстригване на кефал за дълга коса

Кефалът – или „chillet“ (студен кефал), е актуализираната версия на ретро кефала, която е идеална за дълга и чуплива коса. Дефиницията на прическата кефал е къса коса отпред и отстрани и дълга отзад. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ernesto (@ernestomeneses)

Дълга прическа с невидими пластове

Слоевете са вашият най-добър приятел, ако имате дълга коса. „Невидимите“ слоеве са техника за сухо подстригване, която работи върху всички типове и текстури на косата. Терминът „невидими слоеве“ се отнася до премахване на тежестта и добавяне на движение към прическата, като същевременно създава завършен вид с минимални или никакви слоеве. Това означава, че можете да запазите дължината си, но да премахнете част от тежестта, която обикновено идва с изключително дългата коса.

Подстригване с бръснач

Меката прическа с традиционно подстригване е готина, но не толкова като тази, която е подстригана с бръснач. Освен това вторият тип подстригване расте красиво.“Clavicut“ за дълга коса е прическа, която изглежда добре на всички типове коса и форми на лицето. Този стил включва дълги задни кичури и други, по-къси, които очертават лицето ви и стигат до ключицата ви. Това е остра, но изтънчена прическа.

Дълга прическа на пластове за къдрава коса

С по-нови и по-добри съставки в грижата за косата и по-голяма осведоменост относно избягването на химикали и топлинни увреждания, хората могат да пускат косата си до все по-дълги дължини по здравословен начин. Това резонира за всички типове коса, но особено за тези с къдрава коса. Лесен начин да освежите стила си и да се уверите, е като добавите дълги, плавни пластове за допълнително движение.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HJ (@hairdressersjournal)

Прическа „медуза“ за дълга коса

Прическа „медуза“ за дълга коса е стил, който е полукъс, полудълъг и съчетава класическия кефал с изрязана на паница коса. Това определено е най-авангардният вариант за подстригване на дълга коса, но пък е доста актуален напоследък.

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари