IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Идеи за пролетен грим – опитайте гръндж естетиката

31 март 2024 13 30

Черната очна линия отново е на почит

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Да, знаем, че цикълът на тенденциите в красотата е изтощителен и гръндж естетиката беше на мода през 90-те и началото на 2000-те години и не искате да замените своя ежедневен грим за нещо като разхвърляна очна линия. Но въпреки това приливите на красотата се променят и с тях трябва да се променим и ние, дистанцирайки се от културната мания по „естественото момиче“. Ако и вие сте готови да оставите настрана вечерите у дома с чаша вино пред телевизора за сметка на няколко бурни нощи на открито, тогава имате късмет, защото гръндж визиите, вдъхновени от 90-те години, се завръщат с пълна сила. 

Независимо дали искате да преживеете отново онези години, когато се опитвахме да подражаваме на Аврил Лавин ежедневно, вече е дошло времето да смените ежедневния си грим или просто искате да опитате нещо ново, гръндж тенденциите за грим около очите не са толкова плашещи, колкото може да изглеждат на пръв поглед. 

Какво представлява гръндж красотата?

Подобно на модата, тенденциите в красотата са циклични и често точно обратното на една тенденция ще се появи в рамките на година или две след нейния пик. Такъв е случаят с двойката „естествено момиче“, който доминираше през 2022 и 2023 година, и гръндж визиите, които набират сила тази година. Според гримьори, нарастващият интерес към по-тъмните гримове се дължи на пренасищането с по-прости визии в TikTok и Instagram, стимулирайки момичетата да се стремят към нещо по-разхвърляно и не чак толкова перфектно. 

Джулия Фокс

Снимка: Getty Images

Отвъд дефилетата и социалните канали, гръндж тенденциите в красотата в момента навлизат все по-ярко в поп културата. Интензивните визии на Джулия Фокс от втората половина на 2023 година несъмнено подхраниха ентусиазма за по-драматичен грим и феновете моментално бяха привлечени от размазаните сенки за очи, носени от Алисън Оливър в нейното изпълнение като Венеция в „Солтбърн“. Изпълнители от Рене Рап до Карди Би наскоро се появиха с разхвърляни опушени сенки. 

Според гримьорите, цялата тази любов се дължи на желанието да се завърне драмата в грима. По-смели, по-жизнени визии започват да се появяват все повече и повече. Естетиката на „мафиотска съпруга“ беше една от последните, които станаха популярни и се фокусира именно върху опушени очи и изпъкнали устни – пореден пример за завръщане към гръндж красотата. 

Как да постигнете визията

Ако сте свели рутината си за гримиране до минимум и всичко, което казахме досега ви плаши, не се страхувайте. Ние имаме точните стъпки как да постигнете гръндж естетика, без да е необходимо да се учите как се прави супер сложна очна линия. 

Започнете фино, след това надграждайте

Ако се чувствате уплашени от гръндж визията, най-добре е да започнете фино и да изберете продукти, които са подходящи за вашия желан външен вид. Неутралните кафеникави сенки за очи и кафяв или черен молив са идеалното начало. Вземете пухкава четка за сенки, за да смесите тези тъмнокафяви и черни нюанси в гънките и долната част на миглите, а след това, в зависимост от това колко тъмен искате да е гримът ви, можете да нанесете малко спирала и сте готови. 

грим, сенки,

Снимка: iStock

Въпреки това, ако искате да направите крачка напред в безпорядъка, направете малко размазана очна линия. Последвайте основата си, като внимателно използвате черен молив за очи върху линията на миглите и размажете с четка. За истинско рокендрол излъчване, добавете тъмна, очертана устна към всичко. 

Не се притеснявайте за перфектния резултат

Най-хубавото в гръндж естетиката е, че съвършенството трябва да е буквално последното нещо, за което да мислите. Тук няма строги правила, защото визията трябва да изглежда неполирана и естествена. Докато гръндж визиите са смели, нанасянето на грим трябва да е проста практика. Това означава, че не е нужно да се натоварвате, когато нанасяте очната си линия или да се стресирате, ако нещо не изглежда идеално в огледалото – това е целта. Дори може да размажете очната си линия с пръст за оптимален гръндж вид

Червен околоочен грим – най-горещата тенденция за 2024

Съвети за гримиране – как да изберете правилния руж за вашата кожа

Изберете неутрални цветове

Въпреки че може да не е нужно да се притеснявате за спазването на някакви строги правила относно нанасянето на вашия гръндж грим, гримьорите предлагат да се придържате към неутрални цветове, особено когато започвате. Определено има няколко съвета, които трябва да имате предвид, ако се опитвате да постигнете гръндж визия – матова основа, размазан грим за очи с ласкателни неутрални сенки и очертани устни с по-тъмно червило, което подхожда на цвета на кожата. 

грим, сенки,

Снимка: Pixabay

Когато за първи път започвате с тези визии, пропуснете блясъка и изберете матово кафяво, черно и тъмносиньо, когато избирате сенки за очи и очна линия. Докато техниката ви се развива, можете да добавите някои размазани цветове, за да я промените, но ядрото на гръндж палитрата сенки за очи е тъмно неутрално.

Изберете дълготрайни продукти

Едно нещо, което не искате драматичният ви грим на очите да прави, е да се стича по лицето ви посред нощ или ден. Поради тази причина ви предлагаме да дадете приоритет на дълготрайните продукти, докато създавате външния си вид. Всеки основен черен молив за очи, особено водоустойчивият, е най-подходящ, за да издържи този тест ден и нощ. Също така се препоръчва да използвате няколко слоя спирала, за да подчертаете миглите. 

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

КоментариКоментари

Альоо, ( преди 1 месец )
каква красота с това недоразумение от заглавната снимка? :))))))))))))))
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар