IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Секси вода – най-новата тенденция за лятото

9 май 2024 15 00

Какво представлява и какви са ползите

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Да бъдеш правилно хидратиран през целия ден не е нещо революционно, но никой от нас не пие достатъчно вода. Оптималната хидратация спомага за подобряването на когнитивната функция, подобрява настроението и позволява на органите ни да функционират ефективно. Увеличаването на приема на вода може да подобри също и здравето на червата, тъй като улеснява разграждането на храната и ви помага да абсорбирате хранителните вещества. Също така помага за детоксикацията и поддържа кожата чиста и еластична, което може да помогне за намаляване на сухотата и фините линии.

Но пиенето на обикновена вода може да е доста скучно, което е и основната причина много хора да не се хидратират достатъчно. Тук е мястото, където се появява популярната „секси вода“, която е измислена от инфлуенсъра в TikTok Кели Грейс Мей. Според нея, ако превърнете ежедневната си вода в „секси“ изживяване по време на пиене, което ще очаквате с нетърпение, можете да увеличите хидратацията си, като същевременно добавите ползи към обикновената напитка. Резултатът е лесен набор от навици, който също така е вкусен.

Какво е „секси вода“?

Терминът се свежда до романтизиране на приема на вода чрез добавяне на различни добавки, плодове или зеленчуци, за да направите изживяването по-приятно и луксозно, като в същото време увеличите приема на вода. Според думите на Кели Грейс Мей, чувството е сякаш пиеш вода, която са ти дали в луксозен, скъп спа център.

Рецептата на Мей включва добавяне на смес от прахообразни съставки – креатин, колаген, мултивитамини и лимон, но тя обяснява в своя TikTok, че не е необходимо да включвате толкова много неща. Според нея, „секси водата“ може да бъде буквално вода, лед и лимон. Въпросът е да я направите толкова вкусна, че да искате да я пиете постоянно. Можете да опитате да добавите ноотропици, електролити, колаген или коластра на прах, за да получите ползи като подобряване здравето на кожата и червата, насърчаване на по-добър сън и подобряване на настроението. Но за по-рентабилен вариант простото добавяне на плодове или билки като мента, лимон, краставици или горски плодове, към вашата обикновена вода може да бъде креативен начин да добавите естествен вкус и да увеличите хранителните вещества.

@kellygracemae you know what time it is ? #sexywater ♬ original sound - kelly

Важно е да се отбележи, че не всички алтернативни добавки имат едни и същи насоки за регулиране и някои от тях може да взаимодействат една с друга, ако ги смесите. Говорете с вашия лекар и проверете препоръките на производители, преди да опитате „секси вода“ у дома.

Рецепти за „секси вода“

За бляскава кожа

Газирана вода с колаген

Резенчета лимон

1-3 резена праскова

1-3 резена кайсия

1-3 резена нектарини

Освежаващ аромат на праскова, съчетан с колаген, е страхотна комбинация за здрава, блестяща кожа. В скорошно проучване е доказано, че хората, които са използвали колаген, са забелязали подобрение в стегнатостта, еластичността и съдържанието на влага на повърхността на кожата. Тази газирана смес от праскови има вкус на прасковена сангрия и е перфектна за пиене като заместител на алкохол или когато кожата ви се нуждае от допълнително хидратиращо средство.

За увеличаване на фокуса

Филтрирана вода

Тинктура от гъби

Колаген на прах

Резенчета краставица

Микс горски плодове

Богатите на антиоксиданти горски плодове, съчетани с тинктурата от гъби, създават богата на електролити супер напитка, която може да изведе вашето когнитивно здраве на следващо ниво. Тази смес е идеална преди да направите важен тест или когато работите с определен краен срок.

За махмурлук

Газирана вода

Тинктура от гъби

Електролити по избор

Резенчета краставица

Ментови листа

Сок от лайм

Доказано е, че детоксикиращият хлорофил премахва ендокринно разрушаващите химикали в тялото. Съчетайте го с тинктурата от гъби, електролитите, освежаващата мента, краставицата и лайма, за да получите силен еликсир рано сутрин след тежка вечер.

За по-добър сън

Филтрирана вода

Магнезий на прах

Сок от череши

Лавандулов сироп

Боровинки

Лавандулови цветчета

Коктейлът за по-добър сън е основата, върху която стъпва „секси водата“. Супена лъжица или две неподсладен черешов сок съдържа два сънотворни компонента – триптофан и мелатонин, които могат да ви помогнат да се отпуснете и да сигнализират на тялото ви, че е време за сън. Магнезият може да помогне за активизирането на невротрансмитери, които помагат за отпускане на тялото ви. Добавянето на аромат и вкус на лавандула също помага за успокояването на стреса и релакс.

За по-добра имунна система

Филтрирана вода

Коластра на прах

Електролитна добавка или щипка келтска морска сол

Парчета ананас

Резени манго

Резени киви

Тропическите плодове в комбинация с коластра могат да помогнат за укрепване на имунната система. Няколко проучвания показват обещаващи доказателства, че коластрата може да помогне за повишаване на имунитета и укрепване на чревната бариера. Добавете малко електролити за хидратация и ще започнете да поддържате имунната система.

За още тенденции за красота последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Dedo ( преди 1 седмица )
А един дядо измисли секси ракия :D
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Катя ( преди 1 седмица )
То бива, бива глупости ,но то това вече на нищо не прилича -прекалявате !!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар