IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Хвалят Уил Смит за образа му на Ричард Уилямс

22 ноември 2021 10 50

Ще получи ли „Оскар“ за играта си в King Richard?

БГНЕС

БГНЕС

Уил Смит е фаворит за „Оскар“ след като влезе в ролята на Ричард Уилямс – бащата на тенисистките Серина и Винъс, който е главното действащо лице във филма King Richard. Той не успя да грабне наградата за най-добър актьор за образа на Мохамед Али в „Али“ и в „Преследване на щастието“, но според американски букмейкъри, тази година тя е много близко до ръцете му.

Макар някои да не вярват, че чисто визуално прилича на мъжа, виновен за успешната кариера на сестрите Уилямс, днес мнозина са на друго мнение, гледайки само трейлъра.

„Беше мечта да изведем ТЯХНАТА мечта на големия екран с #kingrichard. Благодаря ви, Серина и Винъс Уилямс, както и на цялото семейство. Надяваме се, че сте горди!“, написа в Instagram актьорът, споделяйки непоказвано видео от снимачната площадка, на която присъстват двете тенисистки и го поздравяват.

„Той просто се превъплъти в Ричард Уилямс, който притежава цялата тази буйност на Уил Смит, но и цялата друга страна на характера му – беше поразително да се види“, казва колегата му Тони Голдуин.

Преди броени дни звездното трио – Серина, Винъс и Уил, гостуваха в предаването Red table talk, където разказаха за уроците, които са получили от баща си, както и за семейните ценности. По-късно към тях се присъединиха сестрите им и тяхната майка, за един още по-емоционален разговор.

Във видео, споделено във Facebook, виждаме и тримата на корта.

Искали да му сложат протеза, за да прилича повече на Ричард Уилямс

Първоначалната идея на екипа на филма е да поставят цяла протеза на Уил, за да може той максимално да се доближи до образа на бащата на тенисистките. Но после решават, че Уил е достатъчно добър актьор, за да се справи с това и без нея.

Смит споделя, че е пленен от поведението на Ричард като родител още преди години, когато го вижда по телевизията, защитавайки Винъс (тогава тя е на 14) от напорист журналист.

„Видът на лицето на Винъс... образът ѝ изгори сърцето ми... Разбрах, че искам да покажа на света баща, който защитава дъщеря си по този начин“, казва Смит, който има дъщеря и син.

След официалната премиера на филма King Richard или „Методът Уилямс“, както е преведен на български, същата имаше и в Лондон. А от 19 ноември той е по кината в цял свят, както и на платформата HBO Max.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари