IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Меню за шампиони: Какво яде Серина Уилямс?

30 август 2021 12 30

Философията й е да гледа на храна като допълнение, а не като движеща сила

Снимка: Getty Images

Когато става въпрос за печелене на тенис мачове, умът ни веднага се насочва към Серина Уилямс. С 23 титли от Големия шлем, тя е една от най-успешните играчи на всички времена. Получаването на такъв статус очевидно изисква години и години на тренировка и усъвършенстване, но това не е всичко. Успехът се гради и от правилния екип, правилната екипировка и правилната диета. 

Серина гледа на храната като на гориво. "Философията ми е да ям, за да живея. А не да живея, за да ям", казва тя пред Women's Health. Допълва, че иска да има здравословен начин на живот и затова яде много зелении и диетата й е на растителна основа. Шампионката споделя, че гледа на храната като допълнение към живота, а не като основна движеща сила. "Тя ти трябва, за да оцелееш. И понякога това е доста трудно за разбиране, защото обичам да си прихапвам, но не мога. Трябва да спазвам целите си". 

Въпреки че има достъп до редица приготвени ястия, Серина не възразява да влиза в кухнята от време на време. "Обичам да готвя. Нямам много време да го правя често, но обичам да готвя и това ме успокоява", признава тя. Ако се чудите какво точно яде един шампион всеки ден, ви предоставяме менюто на Серина Уилямс. 

Закуска

Въпреки че Серина гледа да се придържа към растителната си диета, тя понякога яде яйца сутрин. Но не е толкова голям почитател на закуската. "Често не си правя закуска, защото забравям или пък приготвям Олимпия за деня. След това отивам на тренировка", казва Уилямс. Предпочита да изчака докато огладнее и тогава да хапне първото си ястие. "Когато стана от леглото сутрин, просто не съм гладна". 

Обяд

Това зависи от настроението на шампионката, но обедното й меню обикновено включва протеин и зелении. "Преди ден си направих бобено кюфте. Преди да дам интервюто хапнах бурито без глутен", признава Уилямс. Нещата, които никога няма да намерите в чинията й, са говеждо и авокадо. Тенисиската казва, че никога не ги е обичала и няма й да ги заобича. 

Вечеря

Вечерята също зависи от предпочитанията на цялото семейство. Все пак Серина е фен на тако четвъртъците, а, когато няма идея какво да сготви, тя се вдъхновява от социалните мрежи. "Идеите ми идват от Instagram и много обичам да правя неща, които други хора препоръчват". Досега Уилямс се е усъвършенствала в правенето на пудинг със семена от чиа, шоколадова торта и многоцветна торта.

Преди мач

Когато става въпрос за зареждане преди мач, всичко се върти около въглехидратите. Тогава в менюто се включват паста или ориз и това е единственият случай, в който Серина яде тези неща. "Тъй като ги виждам доста често, не искам да ги ям и у дома", казва тя с усмивка. Допълва, че доста често може да прекали с някои неща и в следващите няколко месеца да не се сети за тях. 

Точно преди да излезе на корта, Уилямс похапва зелении и плодове, както и протеин. Според нея, това зарежда тялото й за срещата и я поддържа в оптимална форма за няколко часа. 

Междинно хранене

Серина признава, че обича да си прихапва. Едно от любимите й неща са лунните пайове, като споделя, че ако производителят я спонсорираше, със сигурност щеше да живее в най-голямата къща на планетата. Предпочитаните й вкусове са банан, шоколад и ванилия. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари