IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари готов с ръкописа на своята книга

27 юли 2022 17 50

Още няма дата за пускането ѝ на книжния пазар

БГНЕС

БГНЕС

Принц Хари вече е готов с ръкописа на своята мемоарна книга. Той е одобрен от издателите и вече е готов за печатане. Това съобщава The Sun, но не уточнява кога точно ще можем да го прочетем.

Най-вероятно биографичното четиво ще бъде пуснато на пазара в края на 2022 г., уточнява изданието. И допълва, че най-вероятно това ще стане около коледно-новогодишните празници.

„Пиша това не като принца, който съм роден, а като мъжа, който съм станал“, казва принц Хари в началото на мемоарите си. В тях той ще разкаже за „преживяванията, приключенията, загубите и житейските уроци, които са му помогнали да се оформи като личност“.

За книгата на херцога на Съсекс се заговори още през лятото на миналата година. Тогава издателството Penguin Random House обяви, че той ще напише своята житейска история. И освен за своето детство, годините като военен в Афганистан и ергенството, ще разкри и интересни подробности за връзката му с Меган Маркъл, както и това какво е да е баща на три деца.

Принц Хари се крие от папараците от години

Меган Маркъл,

БГНЕС

„Носих много шапки през годините, както в буквален, така и в преносен смисъл. И се надявам, че като разказвам историята си – върховете и паденията, грешките, научените уроци – мога да помогна и покажа, че независимо откъде идваме, имаме много общи неща, отколкото си мислим“, обяснява синът на принц Чарлз и покойната принцеса Даяна.

Пред своите бъдещи издатели той посочва, че е благодарен за възможността да покаже своя живот и британския кралски двор през своя поглед. „... И се вълнувам хората да прочетат от първа ръка разказ за живота ми, който е точен и напълно правдив“, допълва принц Хари.

Колко пари ще спечели принц Хари от книгата?

принц Хари

БГНЕС

Според информацията до момента, освен хартиено издание, мемоарите ще имат и аудиовариант. Приходите от продажбите, които със сигурност ще бъдат високи, ще отидат за благотворителност.

По време на поло мач през август 2021 г., херцогът на Съсекс обяви, че е отделил сумата от 1,5 милиона долара от приходите си за своята биографична книга.

„Това е едно от няколкото дарения, които планирам да направя на благотворителни организации“, казва той и изтъква, че по този начин ще е полезен на деца и определени общности, които имат нужда от подкрепа.

Принцът не е искал разрешение от кралицата

Елизабет Втора,

БГНЕС

Тъй като се отдели от кралското семейство и вече няма официални задължения като негов представител, принц Хари не бива задължително да иска разрешение от кралицата за своята книга. Въпреки това списание People пише, че той е съобщил на най-близките за намеренията си.

Източник на изданието уточнява, че още миналата година съпругът на Меган Маркъл е разговарял с Елизабет Втора и брат си. Междувременно от Бъкингамския дворец отказват да дават изявления за проекта.

Какво се очаква да сподели принц Хари в книгата?

принц Хари

БГНЕС

Според първоначалното съобщение на издателството, мемоарите ще обхванат живота му от детството до наши дни, включително отдадеността му на военната служба, както и щастливите му моменти като съпруг и горд татко на момиче и момче.

Принц Хари ще предложи честен и завладяващ личен портрет, такъв, който показва на читателите, че зад всичко, което смятат, че знаят, се крие вдъхновяваща, смела и възвисяваща човешка история“, обясняват от пресцентъра на Penguin Random House.

„Той впрегна изключителния си житейски опит като принц, войник и опитен защитник на социалните въпроси, утвърждавайки се като глобален лидер, признат със своята смелост и откритост. Поради тази причина ние сме развълнувани да публикуваме неговата честна и вълнуваща история“. Това споделя Маркус Доле, главен изпълнителен директор на издателството.

Меган Маркъл,

БГНЕС

Преди внукът на английската кралица да реши да пише за своя живот, неговата съпруга пусна детска книжка. Тя се казва „Пейката“, като включва илюстрации, на които принц Хари е със сина им Арчи. Но на страниците на увлекателното четиво за родители и деца има и нещо за малката Лилибет, която се роди по-късно след промоцията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари