IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ябълков сладкиш „Трите чаши“ с тиква – как да го приготвим?

10 ноември 2020 10 40

Готов е само за 60 минути

Снимка: Pexels

Студеното време често ни кара да си останем у дома и да се фокусираме върху къщната работа. Понякога обаче ни се иска да направим нещо различно, с което да зарадваме цялото семейство. Усмивките винаги се появяват, когато има вкусен сладкиш, който да е полезен и в същото време подходящ за сезона.

Затова трябва да помислим какво се яде през есента и зимата. Наум веднага ни идват тиква и ябълки, които са полезни и засищащи. Двете може и да не ви звучат като съчетаващи се продукти, но има един десерт, който доказва обратното.

ябълков сладкиш

Снимка: Pixabay

Чували ли сте за сладкиш „Трите чаши“? Името му говори само за себе си, но е и леко подвеждащо. За направата му със сигурност ще изцапате повече от три чаши, но пък резултатът си заслужава. Има различни вариации на десерта, като ние вече ви предложихме една само с ябълки. Сега е време да добавим и тиквата.

Ето и какви продукти са ви необходими:

400 грама обелена тиква

600 грама ябълки

1 ч. ч. грис

1 ч. ч. брашно

1 ч. ч. захар

2 с. л. кафява захар

120 грама замразено масло

1 ч. л. канела

1 ч. л. бакпулвер

1/2 ч. ч. орехи

Начин на приготвяне:

Ябълките и тиквата трябва да са обелени и настъргани на едро ренде. Прибавете към тях ореховите ядки, канелата и кафявата захар. Разбъркайте добре и оставете сместа настрана.

Смесете сухите съставки – грис, брашно и захар в купа и прибавете бакпулвера. Размесете добре.

Намажете с масло дъното на тава с подвижен ринг. Изсипете 1/3 част от сухата смес. Отгоре сложете равномерен пласт от плодовата смес. Повторете процедурата, спазвайки същите пропорции. Настържете маслото с едро ренде върху пластовете, а отгоре го запечатайте с останалата суха смес.

ябълков сладкиш

Снимка: Pixabay

Сложете сладкиша „Трите чаши“ в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете го за около 35 минути, след което го оставете да се охлади. Нарежете го преди поднасяне и може дори да украсите чинията според вашите предпочитания.

Да ви е сладко! 

По-долу може да намерите още вкусни рецепти:

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари